Servicii

De la implantologie la ortodonție
service-4-img

Tratament Endodontic

Endodonția este o specialitate stomatologică, care vizează afecțiunile pulpei dentare și parodonțiului apical. Noțiunea include atât studiul, cât și tratamentul acestor afecțiuni.

Tratamentul endodontic  include o serie de proceduri stomatologice, efectuate cu scopul eliminării infecției de la nivelul pulpei dentare și evitarea contaminării repetate a zonei prelucrate cu alți agenți microbieni.

Cu alte cuvinte, un tratament de canal are trei scopuri principale:

 1. Eliminarea infecției în sistemul canalelor radiculare (îndepărtarea țesuturilor afectate).
 2. Modelarea unei forme potrivite a canalului radicular pentru etanșare.
 3. Plombarea sistemului canalelor radiculare pentru păstrarea efectului terapeutic pozitiv (obturația calitativă prevenire recidivele).

Există diferite cazuri în care este nevoie de un tratament endodontic. Cele mai frecvente cauze ale inflamației sau infecției pulpei dentare sunt: cariile dentare profunde, obturațiile necorespunzătoare, traumatismele dentare. Infecțiile generale și locale de asemenea pot ajunge la pulpa dentară.

Tratamentul endodontic ar trebui să includă următoarele etape:

 • Diagnostic clinic precis.
 • Asigurarea condițiilor de maximă asepsie, pentru lucru în sigurață.
 • Anestezie.
 • Furnizarea celui mai scurt acces la orificiile canalelor radiculare.
 • Determinarea lungimii exacte a dintelui sau canalului.
 • Pasajul instrumental, extinderea și formarea canalului radicular.
 • Dezinfectarea și igienizarea canalului radicular (se efectuează simultan cu etapa anterioară).
 • Obturarea canalelor radiculare și controlul final.

Tratamentul mecanic este baza întregii proceduri stomatologice. Medicul stomatolog îndepărtează țesutul inflamat/infectat, curățind complet canalul radicular. Anestezia eficientă protejează pacienții de orice disconfort posibil la această etapă, totodată permite medicului să pregătească eficient terenul pentru următoarele etape.

Dezinfectarea canalelor radiculare se realizează cu ajutorul substanțelor medicamentoase. Este important să fie distruse orice bacterii din canale, deoarece obturația trebuie efectuată într-un mediu perfect curat. În cazurile complicate, dezinfectarea se poate face în câteva etape succesive.

Obturația canalelor și a cavității dentare se fac cu materiale speciale, uneori fiind nevoie de o coroană dentară sau o obturație (termenul popular fiind ”plombă”). Pacienții obțin un avantaj dublu: scapă de simptomele acute (durere, pulsație, incapacitatea de a vorbi sau mesteca) și obțin un dinte care arată natural și este funcțional.

Mulți pacienți recurg anume la servicii stomatologice în capitală, pentru că într-o clinică stomatologică privată în Chișinău găsești toate cele necesare pentru un tratament eficient și sigur. Toate etapele tratamentului endodontic  necesită cunoștințe bune, materiale excelente și condiții perfecte de lucru.

Mulți pacienți se întreabă care sunt alternativele tratamentului endodontic. Odată ce infecția s-a instalat la nivelul pulpei dentare, singura opțiune pe lângă dezinfecția canalelor este extracția dentară. Lipsa dintelui afectat poate fi reparată prin implanturi dentare, prin proteze dentare mobile sau punți dentare. Decizia îi aparține pacientului, medicul stomatolog va face tot posibilul pentru un rezultat satisfăcător în conformitate cu această hotărâre.

Procedurile endodontice sunt parte din abilitățile practice a stomatologilor în general, dar există și medici care se specializează îngust, strict pe acest domeniu. Clinica stomatologică Imperial Dent are la dispoziție toate cele necesare pentru un tratament complex, atât în plan tehnic, cât și a personalului calificat. Orice frică în fața acestor proceduri este irațională, pentru că șansele de succes ale unui tratament endodontic efectuat conform regulilor și cu materiale de calitate sunt foarte bune.

Cel mai important este ca intervenția să fie promptă, iar tratamentul la timp. Dacă căutați un stomatolog bun în Chișinău, sunteți așteptați cu drag la clinica stomatologică Imperial Dent, să vă recăpătați zâmbetul!

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCAȚIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2038, Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

INFO CONTACT

contact@imperialdent.md
Telefon: +373 22 260 325

Call Now Button
FACEBOOK LIVE
Loading...