Servicii

De la implantologie la ortodon╚Ťie
service-3-img

Chirurgia Dento-Alveolar─â

Chirurgia dento-alveolar─â este o ramur─â oarecum deosebit─â a stomatologiei, deoarece st─â la intersec╚Ťia unor domenii destul de ample ÔÇô stomatologia aplicat─â ╚Öi chirurgia oro-maxilo-facial─â. Cu alte cuvinte, chirurgia dento-alveolar─â vizeaz─â toate afec╚Ťiunile ╚Öi traumele din╚Ťilor, cavit─â╚Ťii orale, fe╚Ťei ╚Öi chiar g├ótului, precum ╚Öi a oaselor fe╚Ťei ÔÇô afec╚Ťiuni ce necesit─â tratament complex, format din c├óteva servicii stomatologice (uneori necesit├ónd utilizarea metodelor terapeutice sau ortodontice). Adesea ├«nainte de interven╚Ťia chirurgical─â (atunci c├ónd este timp ÔÇô ├«n cazul interven╚Ťiilor planificate) se efectueaz─â ╚Öi asanarea cavit─â╚Ťii bucale, precum ╚Öi o serie de investiga╚Ťii, pentru a asigura succesul interven╚Ťiilor ╚Öi s─ân─âtatea dentar─â.

Dintre afec╚Ťiunile inflamatorii, ce necesit─â o interven╚Ťie chirurgical─â, cele mai frecvent ├«nt├ólnite sunt periodontitele, periostitele, osteomielita, abcesele, flegmoanele, etc. De╚Öi multe afec╚Ťiuni ar putea fi tratate mai pu╚Ťin invaziv la stadii mai u╚Öoare, ├«nc─â mai sunt persoane, ce se adreseaz─â la medicul stomatolog doar ├«n ultim─â instan╚Ť─â. Desigur, adesea chirurgia dento-alveolar─â este necesar─â pentru asemenea probleme ca traumele regiunii oro-maxilo-faciale de diferit─â origine, ├«n astfel de cazuri adesea sunt necesare o serie de manipula╚Ťii de restabilire a integrit─â╚Ťii, de corectare a defectelor, etc. Pe l├óng─â traume ╚Öi o serie de boli dentare, exist─â ╚Öi o gam─â de defecte, ce pot fi ├«nl─âturate chirurgical ÔÇô m─âselele ÔÇŁde minteÔÇŁ, tumori benigne, chisturi sau granuloame. ├Än general, o opera╚Ťie pe m─âsea de minte problematic─â se ├«nt├ólne╚Öte practic zilnic pe lista program─ârilor la chirurg. Totu╚Öi, medicul stomatolog specializat ├«n chirurgie trebuie chiar s─â poat─â efectua o traheostomie, ├«n caz de necesitate, pe l├óng─â gama larg─â de servicii stomatologice ce sunt obligatorii ├«n arsenal.

Opera╚Ťiile ce ╚Ťin de chirurgia dento-alveolar─â, de regul─â, sunt ├«mp─âr╚Ťite ├«n interven╚Ťii urgente ╚Öi planificate. Opera╚Ťiile urgente sunt necesare ├«n cazul proceselor acute sau a celor care aduc un deranj considerabil ├«n via╚Ťa pacientului. Opera╚Ťiile planificate au o importan╚Ť─â la fel de mare ╚Öi nu pot fi nici ele evitate, la r├óndul lor, dar pot fi organizate din timp, pentru o anumit─â zi ╚Öi or─â.

O opera╚Ťie dentar─â urgent─â se socoate:

 • extrac╚Ťie (m─âsea de minte, cel mai frecvent, dar ╚Öi din╚Ťi afecta╚Ťi, distopici);
 • deschiderea ╚Öi prelucrarea focarelor supurate ├«n periostita acut─â, abcese, limfadenite sau osteomielit─â;
 • aplicarea suturilor ├«n traumele ╚Ťesuturilor moi;
 • repozi╚Ťionarea fragmentelor scheletului facial ╚Öi imobilizarea ├«n fracturile maxilei/mandibulei;
 • o infec╚Ťie dentar─â netratat─â grav─â, cu dureri insuportabile, ce implic─â eventual sinusurile;
 • repozi╚Ťionarea mandibulei ├«n caz de luxa╚Ťii.

O opera╚Ťie dentar─â planificat─â se socoate:

 • replantarea, transplantarea, implantarea din╚Ťilor;
 • hemisec╚Ťionarea, rezec╚Ťia v├órfului r─âd─âcinilor dentare;
 • excizia tumorilor benigne de dimensiuni mici a ╚Ťesuturilor moi ╚Öi osului zonei dento-alveolare;
 • preluarea ╚Ťesuturilor pentru biopsie;
 • opera╚Ťiile ├«n caz de parodontit─â, chisturi, eliminarea pietrelor salivare din canale;
 • sechestrectomiile;
 • eliminarea corpurilor str─âine.

Tratamentul nu se rezum─â doar la opera╚Ťia ├«n sine, ci include ╚Öi o perioad─â de observa╚Ťie post-interven╚Ťie, ├«n care se urmeaz─â o serie de reguli de ├«ngrijire dup─â opera╚Ťia stomatologic─â, pentru a determina necesitatea reabilit─ârii sau unor interven╚Ťii adi╚Ťionale. De╚Öi pentru mul╚Ťi pacien╚Ťi chirurgia pare a fi o m─âsur─â extrem de invaziv─â, de fapt poate trece mult mai u╚Öor, dec├ót alte interven╚Ťii stomatologice, pentru c─â multe presupun o anestezie mult mai puternic─â ╚Öi adesea rezolv─â ÔÇŁdintr-o mi╚ÖcareÔÇŁ problema.

Extrem de important─â este ╚Öi ambian╚Ťa ├«n care se efectueaz─â fiecare opera╚Ťie dentar─â. Calitatea serviciilor stomatologice, inclusiv a celor din categoria chirurgiei dento-alveolare, se bazeaz─â pe trei piloni:

 • respectarea regulilor de asepsie ╚Öi antisepsie;
 • un spa╚Ťiu perfect amenajat pentru interven╚Ťii chirurgicale, cu toate instrumentele ╚Öi aparatele necesare;
 • speciali╚Öti cu experien╚Ť─â, preg─âti╚Ťi pentru orice situa╚Ťie ╚Öi capabili de a rezolva probleme ├«n timp util, cu abilit─â╚Ťi bune de comunicare ╚Öi capacitatea de a interac╚Ťiona eficient cu pacien╚Ťii.

Clinica stomatologic─â din Ch╚Öin─âu┬á Imperial Dent asigur─â toate aceste condi╚Ťii ╚Öi chiar mai mult. Pacien╚Ťii sunt ├«nt├ómpina╚Ťi cu c─âldur─â ╚Öi profesionalism, ├«ncep├ónd de la prima consulta╚Ťie ╚Öi termin├ónd cu interven╚Ťiile necesare pentru o gam─â larg─â de boli dentare ╚Öi tratamentul de recuperare. Clinica dispune de spa╚Ťiu pentru interven╚Ťii, de instrumentele ╚Öi preparatele de care este nevoie ╚Öi ├«l are ├«n echip─â pe medicul chirurg ÔÇô responsabil de fiecare opera╚Ťie dentar─â efectuat─â ├«n clinic─â (extrac╚Ťii tipice sau atipice ale din╚Ťilor, implant─âri, augment─âri osoase, sinus lift, deschiderea abceselor, tratarea alveolitelor, plastiile frenului, rezec╚Ťii apicale, hemisec╚Ťii).

Sunte╚Ťi mereu a╚Ötepta╚Ťi ├«n vizit─â la Imperial Dent, str. Zelinski 15/4, pentru a vedea un nou nivel de stomatologie ├«n Chi╚Öin─âu.

Ave╚Ťi ├Äntreb─âri?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCAȚIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2038 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

INFO CONTACT

contact.imperialdent@gmail.com
Telefon: +373 22 260 325

FACEBOOK LIVE
Loading...
Call Now Button