Servicii

De la implantologie la ortodonție
service-3-img

Chirurgia Dento-Alveolară

Chirurgia dento-alveolară este o ramură oarecum deosebită a stomatologiei, deoarece stă la intersecția unor domenii destul de ample – stomatologia aplicată și chirurgia oro-maxilo-facială. Cu alte cuvinte, chirurgia dento-alveolară vizează toate afecțiunile și traumele dinților, cavității orale, feței și chiar gâtului, precum și a oaselor feței – afecțiuni ce necesită tratament complex, format din câteva servicii stomatologice (uneori necesitând utilizarea metodelor terapeutice sau ortodontice). Adesea înainte de intervenția chirurgicală (atunci când este timp – în cazul intervențiilor planificate) se efectuează și asanarea cavității bucale, precum și o serie de investigații, pentru a asigura succesul intervențiilor și sănătatea dentară.

Dintre afecțiunile inflamatorii, ce necesită o intervenție chirurgicală, cele mai frecvent întâlnite sunt periodontitele, periostitele, osteomielita, abcesele, flegmoanele, etc. Deși multe afecțiuni ar putea fi tratate mai puțin invaziv la stadii mai ușoare, încă mai sunt persoane, ce se adresează la medicul stomatolog doar în ultimă instanță. Desigur, adesea chirurgia dento-alveolară este necesară pentru asemenea probleme ca traumele regiunii oro-maxilo-faciale de diferită origine, în astfel de cazuri adesea sunt necesare o serie de manipulații de restabilire a integrității, de corectare a defectelor, etc. Pe lângă traume și o serie de boli dentare, există și o gamă de defecte, ce pot fi înlăturate chirurgical – măselele ”de minte”, tumori benigne, chisturi sau granuloame. În general, o operație pe măsea de minte problematică se întâlnește practic zilnic pe lista programărilor la chirurg. Totuși, medicul stomatolog specializat în chirurgie trebuie chiar să poată efectua o traheostomie, în caz de necesitate, pe lângă gama largă de servicii stomatologice ce sunt obligatorii în arsenal.

Operațiile ce țin de chirurgia dento-alveolară, de regulă, sunt împărțite în intervenții urgente și planificate. Operațiile urgente sunt necesare în cazul proceselor acute sau a celor care aduc un deranj considerabil în viața pacientului. Operațiile planificate au o importanță la fel de mare și nu pot fi nici ele evitate, la rândul lor, dar pot fi organizate din timp, pentru o anumită zi și oră.

O operație dentară urgentă se socoate:

 • extracție (măsea de minte, cel mai frecvent, dar și dinți afectați, distopici);
 • deschiderea și prelucrarea focarelor supurate în periostita acută, abcese, limfadenite sau osteomielită;
 • aplicarea suturilor în traumele țesuturilor moi;
 • repoziționarea fragmentelor scheletului facial și imobilizarea în fracturile maxilei/mandibulei;
 • o infecție dentară netratată gravă, cu dureri insuportabile, ce implică eventual sinusurile;
 • repoziționarea mandibulei în caz de luxații.

O operație dentară planificată se socoate:

 • replantarea, transplantarea, implantarea dinților;
 • hemisecționarea, rezecția vârfului rădăcinilor dentare;
 • excizia tumorilor benigne de dimensiuni mici a țesuturilor moi și osului zonei dento-alveolare;
 • preluarea țesuturilor pentru biopsie;
 • operațiile în caz de parodontită, chisturi, eliminarea pietrelor salivare din canale;
 • sechestrectomiile;
 • eliminarea corpurilor străine.

Tratamentul nu se rezumă doar la operația în sine, ci include și o perioadă de observație post-intervenție, în care se urmează o serie de reguli de îngrijire după operația stomatologică, pentru a determina necesitatea reabilitării sau unor intervenții adiționale. Deși pentru mulți pacienți chirurgia pare a fi o măsură extrem de invazivă, de fapt poate trece mult mai ușor, decât alte intervenții stomatologice, pentru că multe presupun o anestezie mult mai puternică și adesea rezolvă ”dintr-o mișcare” problema.

Extrem de importantă este și ambianța în care se efectuează fiecare operație dentară. Calitatea serviciilor stomatologice, inclusiv a celor din categoria chirurgiei dento-alveolare, se bazează pe trei piloni:

 • respectarea regulilor de asepsie și antisepsie;
 • un spațiu perfect amenajat pentru intervenții chirurgicale, cu toate instrumentele și aparatele necesare;
 • specialiști cu experiență, pregătiți pentru orice situație și capabili de a rezolva probleme în timp util, cu abilități bune de comunicare și capacitatea de a interacționa eficient cu pacienții.

Clinica stomatologică din Chșinău  Imperial Dent asigură toate aceste condiții și chiar mai mult. Pacienții sunt întâmpinați cu căldură și profesionalism, începând de la prima consultație și terminând cu intervențiile necesare pentru o gamă largă de boli dentare și tratamentul de recuperare. Clinica dispune de spațiu pentru intervenții, de instrumentele și preparatele de care este nevoie și îl are în echipă pe medicul chirurg – responsabil de fiecare operație dentară efectuată în clinică (extracții tipice sau atipice ale dinților, implantări, augmentări osoase, sinus lift, deschiderea abceselor, tratarea alveolitelor, plastiile frenului, rezecții apicale, hemisecții).

Sunteți mereu așteptați în vizită la Imperial Dent, str. Zelinski 15/4, pentru a vedea un nou nivel de stomatologie în Chișinău.

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCAȚIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2038 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

INFO CONTACT

contact.imperialdent@gmail.com
Telefon: +373 22 260 325

Call Now Button
FACEBOOK LIVE
Loading...