Servicii

De la implantologie la ortodonție
Înălbirea dinților - una dintre cele mai întrebate proceduri stomatologice

Albirea dinților

Albirea dinților este o procedură stomatologică, menită să redea culoarea naturală dinților sau chiar să o deschidă cu câteva tonuri (în dependență de dorința pacientului). În ultima vreme, albirea dinților are o popularitate mai mare și mai mare în rândul persoanelor care au grijă de zâmbetul lor.

În esență, dinții sunt permanent supuși acțiunii diverșilor factori, care le influențează într-un anumit grad structura și, deci, culoarea. Evident, în primul rând un rol important are igiena dentară, care dictează în mare măsura nuanța danturii (placa veche are o culoare neplăcută și strică aspectul estetic al dinților). Iată o listă din alți câțiva factori ce pot invoca necesitatea de a efectua albirea dinților:

  • Vârsta – odată cu înaintarea în vârstă, dinții pierd din vitalitate, suferă schimbări mecanice, fizice și chimice, pot pierde nuanța inițială;
  • Obiceiurile alimentare – anumite fructe, legume sau condimente influențează culoarea dinților, la fel ca și utilizarea ceaiului, cafelei sau vinului roșu;
  • Tratamentele suferite – unele antibiotice provoacă îngălbenirea dinților, suplimentele de fier îi pot întuneca , chiar și unele proceduri stomatologice pot modifica culoarea danturii (dinții care au suferit un tratament endodontic adesea suferă modificări de culoare);
  • Viciile – fumatul este unul dintre cei mai mari dușmani pentru dinții albi și strălucitori.

Vizitele periodice la un medic stomatolog bun vor influența dorința dumneavoastră de a fectua o albire dentară. Ceea ce trebuie să știe orice pacient este că pentru a recurge la procedura de albire a dinților este nevoie de a asigura integritatea danturii. Tratamentul cariilor este obligatoriu, la fel orice gingivite  sau afecțiuni parodontale. Pentru a nu favoriza o posibilă sensibilitate dentară, medicii din clinica stomatologică Imperial Dent din Chișinău recomandă utilizarea unei paste pentru dinți sensibili pe parcursul câtorva săptămâni până și după  procedură.

De asemenea, ar fi recomandabilă mai întâi o procedură numită detartraj - una dintre cele mai solicitate servicii stomatologice. Ea va înlătura placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților, ușurând procesul ulterior de albire a dinților.

Cum are loc procedura de albire a dinților (Chișinău, clinica Imperial Dent)

Uzual, este recomandat ca pacienții să efectueze un control dentar total înainte de a apela la orice metodă de albire a dinților (din fericire, în Chișinău este posibilă atât examinarea obișnuită, cât și toate investigațiile necesare, clinica Imperial Dent fiind dotată și cu cabinet modern de radiografie, chiar și cu tomograf dentar, la necesitate).

 

Culoarea dinților se stabilește cu ajutorul cheii de culori.

Literele definesc nuanța principală, iar cifrele intensitatea (cu cât sunt mai mici, cu atât nuanța este mai deschisă):

A : alb-galben

B : galben

C : gri

D : alb-galben-gri

Albirea dinților este mai puțin eficientă când nuanța de bază este gri, în schimb este mai eficace în cazul dinților "îngălbeniți". În cazuri favorabile, albirea dinților poate schimba culoarea dinților cu câteva nuanțe.

Există câteva moduri în care poate fi efectuată albirea dentară.

Albirea dinților la domiciliu poate fi efectuată prin aplicarea gelului de albire de sine stătător, acasă. Pentru această opțiune se utilizează gutiere din plastic, care vor susține gelul. La această metodă apelează frecvent cei care se tem că, efectuată de profesioniști, albirea dentară va avea preț mare.

Ele sunt confecționate în cabinetul stomatologic, pentru a se potrivi fiecărui pacient individual și se aplică pe dantură, cu gelul în interior, în timpul nopții.

Există și benzi care funcționează după un principiu similar, dar nu au aceeași acoperire ca gutierele create de medicii stomatologi. Evident, albirea dinților la stomatolog are un preț definit de efectul dorit și tehnica folosită, dar și efectul este diferit!

Albirea dinților în cabinetul stomatologic se face tot prin utilizarea unor geluri speciale, care totuși pot fi utilizate doar de un specialist în domeniu, în condiții adecvate – un cabinet stomatologic bine dotat. Pot fi necesare câteva ședințe, în dependență de culoarea inițială a dinților (determinată cu ajutorul unei chei de culori), de particularitățile individuale și rezultatul scontat.

Este necesar ca procedura de albire dentară  să se desfășoare într-un cabinet stomatologic, pentru a fi posibilă izolarea gingiilor și aplicarea corectă a substanței înălbitoare, dar și utilizarea aparatelor corespunzătoare.

Nu se recomandă efectuarea procedurii în cabinetele cosmetologilor, pentru că doar o clinică stomatologică dispune de toate posibilitățile pentru păstrarea condițiilor de asepsie (dezinfectarea instrumentelor, aparatelor). De asemenea, procedura de albire a dinților rămâne o intervenție medicală, care influențează starea dinților și sănătatea lor, cere astfel o doză de responsabilitate, dar și schimbarea stilului de viață și o igienă orală corectă.

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCATIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2001 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

FACEBOOK LIVE
Loading...
Call Now Button