Servicii

De la implantologie la ortodonție
fatetele dentare chisinau

Proteza Dentară Mobilă

Proteza dentară mobilă

Proteza dentară mobilă poate fi o soluție temporară sau permanentă pentru absența unui dinte sau chiar a tuturor. Uneori ea reprezintă doar o etapă care precede proteza dentară fixă, dar unii pacienți se opresc definitiv la această opțiune.

Există două tipuri de proteză dentară mobilă:

-parțială, construită în jurul dinților existenți la moment;

-totală, când înlocuiește toți dinții pierduți.

Pe proteza dentară mobilă  se află dinții artificiali, care datorită efortului comun al medicului stomatolog și tehnicianului dentar imită perfect forma și poziția dinților naturali.

În clinica stomatologică din Chișinău Imperial Dent pacienții pot opta pentru câteva tipuri de proteză dentară mobilă, și anume: proteze parțial mobilizabile acrice, proteze totale acrilice si proteze Bio Dentaplast. Fiecare persoană poate alege opțiunea optimă pentru sine, cu ajutorul medicilor stomatologi. Deoarece la Imperial Dent pacienții pot obține o consultație stomatologică gratuită, oricine poate alege ce i se potrivește mai bine.

Există o serie de avantaje ale metodei:

  • O proteză mobilă înseamnă preț convenabil, accesibil unui mare număr de persoane;
  • Posibilitatea mobilizării, deci utilizare personalizată;
  • Cu o îngrijire adecvată, pot sluji un timp îndelungat;
  • Multre proteze dentare mobile sunt compatibile cu substanțe adezive performante, care le cresc considerabil stabilitatea, înlesnind vorbirea și masticația;
  • Pot fi oricând înlocuite cu o proteză dentară fixă, la dorința pacientului.

Există desigur și unele incoveniențe, cele mai frecvente fiind legate de capacitățile individuale ale pacienților de acomodare, de cultura igienică personală, etc. Cu toate acestea, dacă proteza este una calitativă, iar pacientul este corect instruit și colaborează eficient cu medicul stomatolog, proteza dentară mobilă poate garanta o viață obișnuită.

Durata de viață a unei proteze poate atinge mulți ani, desigur cu o îngrijire adecvată. Chiar dacă în timp se uzează, medicul stomatolog vă poate  ajuta prin restabilirea la timp a stratului protezei ce nu mai corespunde cu osul maxilarului . Igienizarea periodică a protezelor ajută la păstrarea lor într-o formă bună.

Iată câteva sfaturi utile pentru curățirea protezelor dentare mobile:

  • Protezele trebuie curățate deasupra unui vas cu apă, a chiuvetei pline sau unui prosop, pentru a evita deteriorarea în caz de cădere.
  • Peria utilizată trebuie să fie una specială pentru curățarea protezelor sau cel puțin o perie moale.
  • Majoritatea protezelor pot fi curățate cu soluții obișnuite, dar există și produse speciale pentru curățarea protezelor. Detergenții puternici și pastele de dinți intens abrazive nu sunt recomandate.
  • Igiena cavității bucale trebuie să fie la nivel. După fiecare alimentare este recomandată curățirea cavității bucale, este actuală utilizarea apei de gură.

Clinica stomatologică Imperial Dent dispune de toate cele necesare pentru a oferi pacienților cele mai bune proteze dentare, conform necesităților și posibilităților. Tehnologiile moderne permit păstrarea unui zâmbet sclipitor la orice vârstă, cu toate avantajele unei danturi perfect funcționale. Zâmbetul larg nu este un privilegiu, ci o necesitate.

 

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCAȚIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2038, Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

INFO CONTACT

contact@imperialdent.md
Telefon: +373 22 260 325

FACEBOOK LIVE
Loading...
Call Now Button