Servicii

De la implantologie la ortodonţie
service-6-img

Proteza Dentară Fixă

De ce să alegem o proteză dentară fixă? 

Lipsa dinților poate fi o problemă destul de dificilă și complexă – are de suferit atât aspectul exterior al persoanelor afectate, cât și stilul obișnuit de viață (alimentarea, vorbirea, expresiile faciale). Deși câteva secole în urmă pierderea dinților însemna finalul unei tinereți sclipitoare și pline de vigoare, odată cu dezvoltarea posibilităților de protezare această problemă poate fi rezolvată la orice vârstă și prin metode accesibile fiecărui pacient în parte.

Este greu să definești care sunt cele mai bune proteze dentare, deoarece există câteva feluri. Cele mai sigure, mai rezistente și mai apropiate de funcția naturală a danturii sunt protezele dentare fixe sau  coroanele dentare. Ele sunt create în colaborarea dintre stomatologi și  tehnicienii dentari și sunt ancorate pe dinți ori implanturi dentare (numărul acestora depinde mult de gradul de afectare, numărul de dinți lipsă, gradul de resorbție osoasă, densitatea osoasă, etc).

Iată câteva dintre principalele avantaje a protezelor dentare fixe:

  • Nu provoacă resorbția (topirea) osului maxilar;
  • Masticația este mai eficientă, pacienții pot utiliza o gamă mai largă de alimente fără frica de a deteriora sau bloca proteza;
  • Corectează permanent fizionomia (prezența constantă a dinților susține obrajii, întinerește aspectul feței);
  • Nu provoacă leziuni sau ulcerații gingivale;
  • Forța de masticație este distribuită corect, fără a suprasolicita dinții alăturați;
  • Nu există riscul să cadă în timpul vorbirii sau râsului.

 

În clinica Imperial Dent pacienții pot beneficia de câteva tipuri de coroane dentare:

- coroane dentare din metalo ceramică;

- coroane dentare din oxid de zirconiu;

- coroane dentare din disilicat de litiu (E.MAX).

Fiecare dintre materialele utilizate în protezare are proprietățile sale, dar scopul final al protezării la Imperial Dent este confortul maxim al pacientului.

Coroanele  dentare metalo-ceramice sunt aplicate pe larg în stomatologie. Coroana metalo-ceramică și puntea metalo-ceramică au în componență un schelet metalic de susținere, peste care se aplică câteva straturi de ceramică. Între scheletul mecanic și stratul de ceramică  se formează oxizi, care contribuie la întărirea chimică a conexiunii dintre cele două materiale (mai durabil decât în cazul combinației metal-compozit sau metal-acrilat).

În general, aliajele utilizate sunt special concepute pentru proteze. Astfel, pot fi utilizate aliaje metalice simple, aliaje de titan, aliaje de aur. Ceramica dentară de asemenea este deosebită, una dintre cerințele principale la ea este să dispună de o gamă de culori vastă, pentru a alege cea mai potrivită nuanță pentru fiecare pacient. Pe lângă acestea, ceramica trebuie să fie rezistentă și durabilă. Grosimea stratului de ceramică depinde de zona de aplicare, variind între 1,5-2 mm.

Coroanele dentare din oxid de zirconiu sunt relativ recente. Datorită rezistenței excepționale (atât la forțe mecanice, cât și la temperaturi ridicate), poate fi folosit chiar și în construirea reactoarelor nucleare. Evident, astfel zirconiul a devenit cel mai dur metal utilizat în stomatologie.

Zirconiul este bio-inert (nu provoacă alergii), are calități fizice și mecanice excelente, rezistență la coroziune, densitate extraordinară, puritate 99,9%.

Coroanele dentare din disilicat de litiu (E-MAX) sunt, de asemenea, o metodă nouă, acesta fiind ultimul material propus pentru protezare. Coroanele dentare intergal ceramnice din E-MAX sunt cele mai estetice, având o translucență superioară. Sunt folosite pe larg atât pentru confecționarea coroanelor, cât și pentru fațete dentare.

Vă așteptăm la Imperial Dent pentru a vă recăpăta strălucirea zâmbetului și sănătatea dentară!

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCAȚIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2038 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

INFO CONTACT

contact@imperialdent.md
Telefon: +373 22 260 325

FACEBOOK LIVE
Loading...