Servicii

De la implantologie la ortodonție
Implanturi dentare de calitate în clinica stomatologică Imperial Dent

Implanturi dentare

Lipsa dinților poate fi rezolvată prin implanturi dentare. Implantul dentar este un dispozitiv din titan, introdus în interiorul osului maxilar, pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți. Un implant dentar este alcătuit din câteva părți, esența fiind, de fapt, în succesiunea de intervenții necesare, pentru ca implantul să devină funcțional.

Implantologia este un domeniu stomatologic aparut relativ recent, dar care, datorită succesului pe care îl au implanturile pentru a corecta lipsa dinților și, deci, a cererii în creștere de implanturi, a cunoscut o expansiune fenomenală în ultimele decenii. În cadrul implantologiei se dezvoltă mereu noi aparate, se aplică noi materiale, se perfecționează metodele chirurgicale și protetice menite să crească calitatea, durata de viață și rata de succes a implanturilor dentare.

Există câteva componente, care împreună creează un implant dentar. La bază se află un component metalic, asemănător unui șurub – el este implantat în os în primul rând. După această primă etapă, osul și gingia se vindecă și creează treptat țesut care aderă ferm la suprafața implantului (prin osteointegrare naturală).

Celelalte componente ale implantului sunt: capa de vindecare, bontul artificial și lucrarea protetică (alte sinonime - coroană, punte, proteză dentară). Ele sunt aplicate după ce și-au revenit țesuturile susținătoare – aceasta este etapa finală de instalare pentru cele mai multe implanturi dentare. Evident, există nuanțe individuale care pot interveni în proces, dar ele pot fi clarificate doar într-o discuție directă cu medicul stomatolog (de exemplu, în cadrul unei consultații stomatologice gratuite, la clinica stomatologică din Chișinău Imperial Dent).

Mulți pacienți cred că vârsta are importanță în alegerea dintre proteze dentare mobilizabile și implanturi dentare. De fapt, singurul criteriu pentru a determina dacă cineva este candidat bun pentru implantare dentară este starea sa de sănătate, care nu depinde neapărat de vârstă.

Cei care nu consideră lipsa dinților decât un defect estetic se înșeală profund. În timp, chiar și lipsa unui singur dinte poate avea urmări grave, inclusiv pentru sănătatea persoanei. Dinții își vor schimba poziția, afectând nu doar estetic, dar și funcțional pacientul. Suferă masticația și fonetica. De asemenea, au loc schimbări în os, acesta se resoarbe treptat. Lipsa unui tratament prompt poate complica intervențiile ulterioare sau îl pot face chiar imposibil.

Costul este unul dintre factorii, care influențează pacienții care se gândesc la implanturi dentare. Atunci când este analizată această opțiune, trebuie luate în considerație plusurile acestei metode, de la cele funcționale, până la cele medicale (cum am menționat mai sus, o intervenție rapidă costă mai puțin, decât una tardivă).

Durerea în implantologie a fost eliminată aproape complet, datorită perfecționării tehnicilor operatorii și a metodelor de anestezie. Avantajele evidente pe care le are clinica stomatologică Imperial Dent sunt personalul înalt calificat și materialele potrivite, inclusiv pentru o anestezie calitativă, ce ar înlătura la maximum disconfortul în timpul intervenției.

Durata de viață a implanturilor este una extrem de bună. Comparând avantajele obținute cu eforturile depuse și resursele utilizate, se ajunge ușor la concluzia că prețul unui impant dentar contează mult mai puțin decât calitatea acestuia, deoarece un implant dentar calitativ este o investiție pe termen lung în sănătate, dar și în viața socială.

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCATIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2001 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sambata, Duminica: Inchis

INFO CONTACT

contact.imperialdent@gmail.com
Telefon: +373 22 260 325

Call Now Button
FACEBOOK LIVE
Loading...