Servicii

De la implantologie la ortodonție
Implanturi dentare de calitate în clinica stomatologică Imperial Dent

Implanturi dentare

Lipsa dinților poate fi rezolvată prin implanturi dentare. Implantul dentar este un dispozitiv din titan, introdus în interiorul osului maxilar, pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți. La suprafață dispozitivul este acoperit cu o coroană dentară care arată exact ca dintele natural. Această explicație este una sumară, un implant dentar fiind alcătuit din mai multe părți, astfel pentru a înlocui un dinte pierdut este nevoie de o serie de intervenții, pentru ca implantul să devină funcțional.

Cel mai frecvent sunt pierduți dinții (și, respectiv, este nevoie de un implant dentar) atunci când:

  • tratamentul cariilor a fost inițiat tardiv, iar distrucția dintelui era masivă;
  • nu s-au respectat regulile de bază din igiena orală și s-a ajuns la parodontoză avansată;
  • a fost nevoie de câteva ședințe de tratament endodontic, dar dintele nu a mai putut fi salvat;
  • în urma traumelor sau accidentelor;
  • din cauza vârstei înaintate.

Implanturi dentare în Chișinău - prețuri, calitate, recomandări

Implantologia este un domeniu stomatologic apărut relativ recent, dar care, datorită succesului pe care îl au implanturile pentru a corecta lipsa dinților și, deci, a cererii în creștere de implanturi, a cunoscut o expansiune fenomenală în ultimele decenii. În cadrul implantologiei se dezvoltă mereu noi aparate, se aplică noi materiale, se perfecționează metodele chirurgicale și protetice menite să crească calitatea, durata de viață și rata de succes a implanturilor dentare. În Moldova implanturile au o mare cerere și datorită faptului că multe servicii stomatologice sunt mai ieftine decât în alte țări, astfel înflorește domeniul numit turism dentar (oamenii de peste hotare vin special în Moldova pentru tratament plus odihnă).

Există câteva componente, care împreună creează un implant dentar. La bază se află un component metalic, asemănător unui șurub – el este implantat în os în primul rând. După această primă etapă, osul și gingia se vindecă și creează treptat țesut care aderă ferm la suprafața implantului (prin osteointegrare naturală).

Celelalte componente ale implantului sunt: capa de vindecare, bontul artificial și lucrarea protetică (alte sinonime - coroană, punte, proteză dentară). Ele sunt aplicate după ce și-au revenit țesuturile susținătoare – aceasta este etapa finală de instalare pentru cele mai multe implanturi dentare. Evident, există nuanțe individuale care pot interveni în proces, dar ele pot fi clarificate doar într-o discuție directă cu medicul stomatolog (de exemplu, în cadrul unei consultații stomatologice gratuite, la clinica stomatologică din Chișinău Imperial Dent).

Mulți pacienți cred că vârsta are importanță în alegerea dintre proteze dentare mobilizabile și implanturi dentare. De fapt, singurul criteriu pentru a determina dacă cineva este candidat bun pentru implantare dentară este starea sa de sănătate, care nu depinde neapărat de vârstă. De asemenea, implanturile dentare și fumatul nu sunt prea compatibile, lucru pe care pacienții trebuie să-l discute cu medicul stomatolog și să-l înțeleagă, luând măsuri, după posibilități.

Cei care nu consideră lipsa dinților decât un defect estetic se înșeală profund. În timp, chiar și lipsa unui singur dinte poate avea urmări grave, inclusiv pentru sănătatea persoanei. Dinții își vor schimba poziția, afectând nu doar estetic, dar și funcțional pacientul. Suferă masticația și fonetica. De asemenea, au loc schimbări în os, acesta se resoarbe treptat. Lipsa unui tratament prompt poate complica intervențiile ulterioare sau îl pot face chiar imposibil.

Durerea în implantologie a fost eliminată aproape complet, datorită perfecționării tehnicilor operatorii și a metodelor de anestezie. Avantajele evidente pe care le are clinica stomatologică Imperial Dent sunt personalul înalt calificat și materialele potrivite, inclusiv pentru o anestezie calitativă, ce ar înlătura la maximum disconfortul în timpul intervenției.

Cît costa un implant dentar în Chișinău?

Costul este unul dintre factorii, care influențează pacienții care se gândesc la implanturi dentare. Atunci când este analizată această opțiune, trebuie luate în considerație plusurile acestei metode, de la cele funcționale, până la cele medicale (cum am menționat mai sus, o intervenție rapidă costă mai puțin, decât una tardivă). De asemenea, există seria de implanturi premium, despre care avem un articol complet pe blog, ele sunt net superioare altor tipuri și în termeni de calitate, nu doar la preț. Un implant ieftin este doar o opțiune temporară, pentru a opri resorbția osului și migrarea dinților adiacenți, dar în timp este preferabilă folosirea de materiale calitative pentru restaurarea definitivă.

Durata de existență a implanturilor este una extrem de bună, iar dacă se preferă cel mai bun implant dentar din seria disponibilă la moment, există șanse bune ca el să țină toată viața. Comparând avantajele obținute cu eforturile depuse și resursele utilizate, se ajunge ușor la concluzia că prețul unui impant dentar (în special în Chișinău, unde concurența este mare și, deci, prețurile competitive) contează mult mai puțin decât calitatea acestuia, deoarece un implant dentar calitativ este o investiție pe termen lung în sănătate, dar și în viața socială.

Nota bene! Imperial Dent este centru de performanță clinică Nobel Biocare!
Ce înseamnă această realizare?
Că specialiștii clinicii noastre efectuează tratamentele utilizând produse și soluții Nobel Biocare, ce corespund celor mai înalte standarte internaționale.
Încrederea arătată de Nobel Biocare dovedește încă o dată că specialiștii clinicii stomatologice Imperial Dent îndeplinesc pe deplin cerințele ridicate ale implantologiei dentare moderne, urmează o pregătire regulată și aplică cu succes toate tehnologiile Nobel Biocare.
Aceasta înseamnă că putem garanta pacienților noștri cel mai înalt nivel de tratament și cele mai bune implanturi dentare!

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCATIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2001 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sambata, Duminica: Inchis

INFO CONTACT

contact.imperialdent@gmail.com
Telefon: +373 22 260 325

FACEBOOK LIVE
Loading...
Call Now Button