Servicii

De la implantologie la ortodonție
service-5-img

Stomatologia Pentru Copii

Un zâmbet sănătos ar trebui să pornească din frageda copilărie și să dureze o viață!

Stomatologia pentru copii este un domeniu aparte, care combină cunoștințele în stomatologie cu cele în pediatrie. Deși mulți părinți pot considera că dantura temporară nu necesită intervenții speciale, copii au nevoie de îngrijiri chiar de la apariția primilor dinți.

Până recent, se considera că vârsta optimă pentru prima vizită la stomatolog ar fi de 3 ani. În ultimii ani, părerile specialiștilor se împart. Într-adevăr, la vârsta de 3 ani copilul este receptiv la cererile părinților și a stomatologului. Cu toate aceste, experții consideră că serviciile stomatologice pentru copii sunt necesare la apariția primilor dinți - de la 6 luni la un an. Așadar, vârsta medie pentru prima vizită la stomatolog este 9 luni.

Bebelușii sunt predispuși la carii, ele pot apărea mai rapid chiar înainte ca dantura temporară să apară definitiv. Există multiple cauze (dinții nu sunt maturi, nu au duritatea maximă, alimentația specifică, igiena dificilă) și factori care pot influența sănătatea danturii copilului (inclusiv genetici sau obiceiurile dezvoltate de către părinți), iar tratamentul cariilor poate fi o proceduă traumatizantă la o vârstă fragedă, .

Când vorbim despre stomatologia pentru copii, ceea ce își închipuie majoritatea este o policlinică stomatologică pentru copii. Ceea ce contează însă cu adevărat este specialistul care se va ocupa de copil. Stomatologia pentru copii are mai multe nuanțe aparte. Pe lângă cunoștințele perfecte în domeniu, medicul va avea nevoie de răbdare, cunoștințe în psihologie și experiență. Exact astfel de specialiști puteți găsi la Imperial Dent – clinică stomatologică în Chișinău.

Iată câteva motive pentru a duce copilul la stomatolog devreme:

  • Medicul poate aplica pe dinți un lac fluorizant - o metodă ce potențează eficient igiena orală la copii (studiile au demonstrat că această metodă reduce șansa de a face carii ulterior);
  • Copilul are ocazia de a pune bazele unei atitudini pozitive față de stomatolog. În acest scop unii medici organizează o vizită distractivă, în care fac doar cunoștință cu micul pacient.
  • Părinții au posibilitatea de a se informa în privința metodelor de păstrare a igienei orale, despre utilizarea apei de gură și a aței dentare;
  • Copilul se va obișnui cu rutina vizitelor la dentist fără a le asocial obligator cu senzația de durere sau frică.

Micul pacient trebuie să se simtă confortabil, de aceea vizitele preventive sunt recomandate și de psihologi, pentru o sănătate dentară de excepție. Majoritatea fobiilor se formează în frageda copilărie, de aceea este extreme de important ca micuții să asocieze cabinetul stomatologic cu o senzație plăcută.

Părinții pot urma aceste sfaturi, pentru a se asigura de o reactive bună din partea copilului:

  • Asigurați-vă că micuțul este odihnit, sătul și binedispus;
  • Vorbiți cu copilul, explicați-i cât mai simplu scopul vizitei și ce anume se va întâmpla;
  • Faceți tot posibilul pentru a evita durerea chiar la prima vizită;
  • Combinați educația despre igiena dentară la copii cu imaginea pozitivă despre medic;
  • Nu povestiți copilului povești și nu-l „speriați” cu medicul sau injecțiile.

La Imperial Dent copiii au parte de atenția cuvenită, iar tratamentul cu tehnica performantă asigură un disconfort minim și deci o atitudine pozitivă pe viitor.

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCAȚIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2038, Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

INFO CONTACT

contact@imperialdent.md
Telefon: +373 22 260 325

FACEBOOK LIVE
Loading...
Call Now Button