Un zâmbet sănătos este, înainte de toate, garanția unei interacțiuni sociale active. Vrem, nu vrem, dar o dantură impecabilă atrage privirile persoanelor cu care discutăm, îi face să ne memoreze pe mult timp. Dar în spatele oricărui zâmbet sănătos, stau eforturi conjugate și multiple, despre care vom discuta în acest material informativ. Iată ce pași poți începe să faci chiar azi pentru a avea un zâmbet de milioane.
- Regândește regimul tău alimentar
Ca să înțelegi pe deplin necesitatea unei alimentații echilibrate, este oportun să știi că 98% din populația globului are probleme dentare. Adică, cu foarte mici excepții, majoritatea oamenilor au dureri de dinți, carii sau chiar probleme medicale de complexitate înaltă. Conform studiilor oferite de către Organizația Mondială a Sănătății, circa 70% din copii suferă de carie precoce, iar peste 90% dintre adulți au carie dentară în formă avansată.
Evident, poți să te speli cu regularitate pe dinți, să utilizezi ața dentară și să fii grijuliu la capitolul igienă, dar să observi cum cariile se dezvoltă vertiginos în cavitatea ta bucală. Adevărul e că, în majoritatea cazurilor, acestea sunt provocate de:
-aportul sporit de zahăr;
– deficitul de minerale și vitamine;
– un regim alimentar precar din care lipsește calciul, proteinele sau magneziul;
– o conduită alimentară fără reguli.
Da, nu este suficient doar să ingerezi alimentele corecte. Este nevoie să respecți un regim care ți-ar echilibra PH-ul existent în cavitatea bucală, evitând astfel sau reducând considerabil placa dentară sau caria.
Încearcă să eviți alimentele cum ar fi dulciurile din comerț, băuturile acidulate și tot ce conține zahăr adăugat .
- Învață-te să te speli corect pe dinți
O igienă dentară corectă începe cu o periere adecvată a dinților, ajungând în spațiile interdentare, unde există un risc sporit de a apărea cariile și depunerile de tartru. Este recomandat ca vechea periuță dentară peste 3 luni să fie înlocuită cu una nouă. Să optezi pentru o pastă de dinți care este adaptată nevoilor danturii tale. Dacă, de exemplu, ai probleme cu gingiile sensibile, atunci optează pentru o pastă care să reducă senzațiile dureroase și neplăcute. Discută cu medicul tău stomatolog ce pastă de dinți ți se potrivește.
Perierea corectă presupune să ajungi cu peria și să insiști pe fiecare porțiune dentară în parte, cu meticulozitate. Deci, nu ne clătim pe fugă gura și plecăm la serviciu sau la școală, căci pe termen lung, asta poate să ne dea bătăi de cap.
- Asigurăm igiena corectă a întregii cavități bucale
În afară de periuța dentară recomandarea noastră în cazul unei este să începi folosirea regulată a aței dentare pentru spațiile interdentare, a apei de gură și la necesitate a irigatorului (dușului) bucal, astfel încât la finalul procedurii să vezi chiar tu diferența.
- Mergi regulat la doctor
Nu lăsa tot pe ultimul moment când durerea devine de-a dreptul insuportabilă. În loc să tratezi un abces dentar, mai bine mergi la un detartraj programat sau la un control dentar, care va scoate la iveală orice posibilă problemă. Vină la o clinică stomatologică de la Botanica Chișinău unde să primești atenția cuvenită și un tratament exclusivist. Inclusiv, la Imperial Dent avem și cele mai bune servicii de stomatologie pentru copii din Chișinău.
- Monitorizează-ți starea sănătății
În organismul uman toate lucrurile sunt interconectate, deci, starea generală de sănătate va influența direct și sănătatea cavității bucale.
Nu uitați! Prevenția este mai ușoară decât tratamentul. Te așteptăm în clinica stomatologică din Chișinău Imperial Dent pentru a te ajuta să-ți recapeți zâmbetul sănătos, indiferent de tipul problemei pe care o ai.