Servicii

De la implantologie la ortodonție
Înălbirea dinților - una dintre cele mai întrebate proceduri stomatologice

Înălbirea dinților

Înălbirea dinților este o procedură stomatologică, menită să redea culoarea naturală dinților sau chiar să o deschidă cu câteva tonuri (în dependență de dorința pacientului). În ultima vreme, înălbirea dinților  are o popularitate mai mare și mai mare în rândul persoanelor care au grijă de zâmbetul lor.

În esență, dinții sunt permanent supuși acțiunii diverșilor factori, care le influențează într-un anumit grad structura și, deci, culoarea. Evident, în primul rând un rol important are igiena dentară, care dictează în mare măsura nuanța danturii (placa veche are o culoare neplăcută și strică aspectul estetic al dinților). Iată o listă din alți câțiva factori ce pot invoca necesitatea de a efectua înălbirea dinților:

  • Vârsta – odată cu înaintarea în vârstă, dinții pierd din vitalitate, suferă schimbări mecanice, fizice și chimice, pot pierde nuanța inițială;
  • Obiceiurile alimentare – anumite fructe, legume sau condimente influențează culoarea dinților, la fel ca și utilizarea ceaiului, cafelei sau vinului roșu;
  • Tratamentele suferite – unele antibiotice provoacă îngălbenirea dinților, suplimentele de fier îi pot întuneca , chiar și unele proceduri stomatologice pot modifica culoarea danturii (dinții care au suferit un tratament endodontic adesea suferă modificări de culoare);
  • Viciile – fumatul este unul dintre cei mai mari dușmani pentru dinții albi și strălucitori.

Vizitele periodice la un medic stomatolog bun vor influența dorința dumneavoastră de a fectua o înălbire dentară. Ceea ce trebuie să știe orice pacient este că pentru a recurge la procedura de înălbire a dinților este nevoie de a asigura integritatea danturii. Toate cariile trebuie tratate, la fel orice gingivite  sau afecțiuni parodontale. Pentru a nu favoriza o posibilă sensibilitate dentară, medicii din clinica stomatologică Imperial Dent din Chișinău recomandă utilizarea unei paste pentru dinți sensibili pe parcursul câtorva săptămâni până și după  procedură.

De asemenea, ar fi recomandabilă mai întâi o procedură numită detartraj. Ea va înlătura placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților, ușurând procesul ulterior de înălbire a dinților.

Există câteva moduri în care poate fi efectuată albirea dentară.

Albirea dinților la domiciliu  poate fi efectuată prin aplicarea gelului de albire de sine stătător, acasă. Pentru această opțiune se utilizează gutiere din plastic, care vor susține gelul.

Ele sunt confecționate în cabinetul stomatologic, pentru a se potrivi fiecărui pacient individual și se aplică pe dantură, cu gelul în interior, în timpul nopții.

Există și benzi care funcționează după un principiu similar, dar nu au aceeași acoperire ca gutierele create de medicii stomatologi.

Înălbirea dinților în cabinetul stomatologic se face tot prin utilizarea unor geluri speciale, care totuși pot fi utilizate doar de un specialist în domeniu, în condiții adecvate – un cabinet stomatologic bine dotat. Pot fi necesare câteva ședințe, în dependență de culoarea inițială a dinților (determinată cu ajutorul unei chei de culori), de particularitățile individuale și rezultatul scontat.

Este necesar ca procedura de albire dentară  să se desfășoare într-un cabinet stomatologic, pentru a fi posibilă izolarea gingiilor și aplicarea corectă a substanței înălbitoare, dar și utilizarea aparatelor corespunzătoare.

Nu se recomandă efectuarea procedurii în cabinetele cosmetologilor, pentru că doar o clinică stomatologică dispune de toate posibilitățile pentru păstrarea condițiilor de asepsie (dezinfectarea instrumentelor, aparatelor). De asemenea, procedura de înălbire a dinților rămâne o intervenție medicală, care influențează starea dinților și sănătatea lor, cere astfel o doză de responsabilitate, dar și schimbarea stilului de viață și o igienă orală corectă.

 

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCATIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2001 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

INFO CONTACT

contact.imperialdent@gmail.com
Telefon: +373 22 260 325

Call Now Button
FACEBOOK LIVE
Loading...