Un zâmbet sănătos ascunde în spatele său o igienă și o rutină meticulos urmată, mai ales dacă vorbim de pacienții care au un implant dentar realizat. Despre cum se îngrijesc dinții după efectuarea acestei intervenții stomatologice, află din acest material conceput de echipa noastră.
Dacă vrei ca implantul dentar să dureze în timp, acesta trebuie îngrijit corespunzător, ținând cont de anumite rigori pe care le vom trece în revistă, în rândurile ce urmează.
Periajul corect
Să nu uităm că periajul dentar corespunzător, de minim două ori pe zi, ține de igiena obișnuită a cavității bucale până la, dar și după realizarea implantului dentar. Ce presupune un periaj corect?
- folosirea unei perii dentare corecte. Aici ne referim la duritatea perilor, în dependență de sănătatea gingiilor noastre. Poți utiliza perii medii spre moale, nicidecum cele foarte rigide care vor răni gingia. E posibilă și curățarea dinților cu periuta electrică, însă doar medicul vă poate recomanda ce fel de periuță vi se potrivește .
Produsele de igienă adaptate nevoilor dentare
Persoanele care au implant dentar se recomandă aceleași reguli de îngrijire a cavității bucale ca și în cazul dinților proprii. :
- pastă de dinți de calitate, eventual să opteze pentru mărci care au destinație anume, de exemplu pentru gingii, sensibilitate sau pentru îndepărtarea plăcii dentare formate;
- apă de gură la necesitate ;
- ață dentară de o anumită grosime și textură care ar curăța eficient fără să afecteze gingiile și dinții sau irigatorul bucal .
Vizite regulate la medic
După efectuarea unui implant dentar este important să:
- vii cu regularitate la controale de rutină;
- efectuezi vizite pentru periaj dentar, astfel încât să elimini tartrul și depunerile dentare care pot afecta sănătatea bucală.
Evitarea alimentelor foarte dure sau foarte acide
Inevitabil, regimul alimentar trebuie modificat și adaptat nu doar după implantul dentar, ci per ansamblu. Este oportun să eviți:
- cantitățile mari alimente tari;
- băuturile acidulate și carbogazoase în cantități sporite ;
- excesul de dulciuri ce pot duce la apariția cariilor dinților proprii.
În schimb trebuie să ai o dietă echilibrată și să suplinești rezervele de calciu (consumând diferite produse lactate) , rezervele de proteină (carne albă și roșie), microelemente (broccoli, conopida, merele) .
Monitorizarea stării generale a sănătății
Dinții sunt afectați inclusiv de alte probleme de sănătate. Chiar și atunci când apelezi la servicii de stomatologie în Chișinău pentru diverse servicii, se cuvine să dai analizele de sânge cu regularitate, să monitorizezi nivelul de calciu sau de fier din organism.Vrei un implant de calitate la prețuri accesibile? Programează-te la clinica stomatologică din Chișinău Imperial Dent și beneficiază de servicii de cea mai înaltă calitate, conform standardelor europene.