Servicii

De la implantologie la ortodonție
service-7-img

Ortodonţia

Ortodonția este o ramură aparte a stomatologiei, ce abordează toate aspectele anomaliilor dento-maxilare, începând de la posibilele cauze și terminând cu diagnosticul și metodele de tratament ale acestor probleme. Anume ortodonția vizează așa impedimente ca poziția incorectă (respectiv incomodă) a dinților, rapoartele dintre maxilarul superior și cel inferior, dar și reglarea ocluziei (altfel numită ”mușcătură”). 

La toate etapele dezvoltării danturii pot interveni factori, care să modifice poziția anatomic-corectă a dinților, ceea ce face ca numărul pacienților, care se adresează pentru corectarea anomaliilor dento-maxilare să fie în constantă creștere. Totodată, tot mai mulți oameni își doresc un zâmbet plăcut, o impresie pozitivă asupra celor din jur, dar și o funcționalitate perfectă a danturii - de vreme ce tehnologiile moderne permit corectarea acestora  pentru că dinții haotic organizați pot favoriza și unele boli dentare (carii între dinți, gingivite, pungi parodontale), este nevoie de un tratament la timp. Dacă aspectul estetic mai poate fi ignorat într-o oarecare măsură, atunci problemele de ordin fizic, ca de exemplu disfuncţia articulației temporo-mandibulare sau durerile la nivelul gâtului, umărului şi spatelui (uneori și dureri de cap), cauzate de efortul suplimentar asupra formațiunilor anatomice, cu siguranță sunt în măsură de a impune pacienților urgența unui tratament. În acest context, un aparat dentar pare o opțiune mult mai bună, decât absența oricărei intervenții. Mai ales dacă reușește să intervină la baza problemei, asupra cauzei, nu doar tratând unele simptome.

Așadar, sarcinile pe care le are un aparat dentar sunt multiple, dar cele mai importante și cele care merită enumerate sunt:

 • ameliorarea esteticii faciale;
 • ameliorarea alinierii dentare;
 • îmbunătățirea funcției masticatorii și echilibrului articular;
 • restabilirea relațiilor interdentare.

Cine poate purta un aparat dentar?

Desigur, corectarea oricăror deficiențe este cu atât mai eficientă, cu cât este mai promptă, însă în ultimele decenii tehnologiile de corecție a anomaliilor dento-maxilare au evoluat în așa fel, încât nu doar copiii și adolescenții pot beneficia de acestea, dar și adulții. Niciodată nu este prea târziu să înveți a zâmbi larg.

Există o serie de metode de investigare a pacienților cu astfel de probleme:

 • probe clinice funcționale;
 • metode biometrice de cercetare a modelelor de maxilare;
 • metode grafice de cercetare a modelelor de maxilare;
 • metode fotometrice de cercetare;
 • metode imagistice de cercetare (radiografie dentară);
 • investigarea stării funcționale a sistemului dento-alveolar;
 • determinarea nivelului de osificare a scheletului.

Tipuri de bracket-uri, prețuri și în ce clinici stomatologice din Chișinău pot fi găsite

Conform principiului de acțiune, există patru grupe de aparate dentare, fiecare incluzând o serie de alte tipuri. Esența ar fi că există foarte, foarte multe feluri de aparate dentare (de altfel, ca și problemele care se cer soluționate prin intermediul lor). Cum am mai spus, pentru îndreptarea dinților Chișinău este cea mai bună opțiune din Moldova, inclusiv ca prețuri - majoritatea pacienților preferă să se trateze anume aici. Clinica stomatologică Imperial Dent este una dintre cele mai bune clinici în domeniul ortodonție în Chișinău, Moldova. Un dentist în Chișinău are mai multe oportunități decât medicii din raioane, iar pacientul o libertate mai mare de alegere. Un bracket în Chișinău are prețuri competitive pentru fiecare segment (tip de aparat dentar).

De facto, nu orice cabinet dentar poate oferi întreaga gamă de servicii stomatologice ce țin de ortodonție. Cel mai bine este să definești pentru ce soluții te poți adresa la un cabinet dentar simplu și pentru care servicii stomatologice merită să investești puțin timp și să cauți o clinica stomatologica bună-bună. Pentru fiecare pacient, echipa de medici stomatolog de la Imperial Dent aleg tipul potrivit de aparat dentar, pentru a corecta orice problemă. Există o mulțime de factori care influențează această alegere, de la vârsta pacientului până la preferințele personale (fiecare aparat ortodontic are nu doar indicațiile sale, dar și avantaje și dezavantaje). Fie că pacientul preferă să opteze pentru un aparat dentar invizibil, pentru că nu dorește să demonstreze tratamentul, pentru un aparat dentar colorat, potrivit vârstei fragede sau pentru un aparat dentar fix metalic, pentru rezultate cât mai rapide, fiecare caz este individual, iar Imperial Dent oferă posibilitatea de a alege metoda optimă. Cel mai important este ca tratamentul să fie condus cu perseverență și încredere în rezultatul final.

Sunteți mereu așteptați la clinica stomatologica Imperial Dent, pentru orice servicii ce țin de stomatologie în Chișinău.

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCATIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2038, Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sâmbătă, Duminică: Închis

INFO CONTACT

contact@imperialdent.md
Telefon: +373 22 260 325

FACEBOOK LIVE
Loading...
Call Now Button