Servicii

De la proteze la ortodonţie
service-6-img

Proteza Dentară Fixă

De ce să alegem o proteză dentară fixă? 

Lipsa dinților poate fi o problemă destul de dificilă și complexă – are de suferit atât aspectul exterior al persoanelor afectate, cât și stilul obișnuit de viață (alimentarea, vorbirea, expresiile faciale). Deși câteva secole în urmă pierderea dinților însemna finalul unei tinereți sclipitoare și pline de vigoare, odată cu dezvoltarea posibilităților de protezare această problemă poate fi rezolvată la orice vârstă și prin metode accesibile fiecărui pacient în parte.

Există câteva feluri de proteze. Cele mai sigure, mai rezistente și mai apropiate de funcția naturală a danturii sunt protezele dentare fixe sau  coroanele dentare. Ele sunt create în colaborarea dintre stomatologi și  tehnicienii dentari și sunt ancorate pe dinți ori implanturi dentare (numărul acestora depinde mult de gradul de afectare, numărul de dinți lipsă, gradul de resorbție osoasă, densitatea osoasă, etc).

Iată câteva dintre principalele avantaje a protezelor dentare fixe:

  • Nu provoacă resorbția (topirea) osului maxilar;
  • Masticația este mai eficientă, pacienții pot utiliza o gamă mai largă de alimente fără frica de a deteriora sau bloca proteza;
  • Corectează permanent fizionomia (prezența constantă a dinților susține obrajii, întinerește aspectul feței);
  • Nu provoacă leziuni sau ulcerații gingivale;
  • Forța de masticație este distribuită corect, fără a suprasolicita dinții alăturați;
  • Nu există riscul să cadă în timpul vorbirii sau râsului.

 

În clinica Imperial Dent pacienții pot beneficia de câteva tipuri de coroane dentare:

- coroane dentare din metalo ceramică;

- coroane dentare din oxid de zirconiu;

- coroane dentare din disilicat de litiu (E.MAX).

Fiecare dintre materialele utilizate în protezare are proprietățile sale, dar scopul final al protezării la Imperial Dent este confortul maxim al pacientului.

Coroanele  dentare metalo-ceramice sunt aplicate pe larg în stomatologie.Coroana metalo-ceramică și puntea metalo-ceramică au în componență un schelet metalic de susținere, peste care se aplică câteva straturi de ceramică. Între scheletul mecanic și stratul de ceramică  se formează oxizi, care contribuie la întărirea chimică a conexiunii dintre cele două materiale (mai durabil decât în cazul combinației metal-compozit sau metal-acrilat).

În general, aliajele utilizate sunt special concepute pentru proteze. Astfel, pot fi utilizate aliaje metalice simple, aliaje de titan, aliaje de aur. Ceramica dentară de asemenea este deosebită, una dintre cerințele principale la ea este să dispună de o gamă de culori vastă, pentru a alege cea mai potrivită nuanță pentru fiecare pacient. Pe lângă acestea, ceramica trebuie să fie rezistentă și durabilă. Grosimea stratului de ceramică depinde de zona de aplicare, variind între 1,5-2 mm.

Coroanele dentare din oxid de zirconiu sunt relativ recente. Datorită rezistenței excepționale (atât la forțe mecanice, cât și la temperaturi ridicate), poate fi folosit chiar și în construirea reactoarelor nucleare. Evident, astfel zirconiul a devenit cel mai dur metal utilizat în stomatologie.

Zirconiul este bio-inert (nu provoacă alergii), are calități fizice și mecanice excelente, rezistență la coroziune, densitate extraordinară, puritate 99,9%.

Coroanele dentare din disilicat de litiu (E-MAX) sunt, de asemenea, o metodă nouă, acesta fiind ultimul material propus pentru protezare. Coroanele dentare intergal ceramnice din E-MAX sunt cele mai estetice, având o translucență superioară. Sunt folosite pe larg atât pentru confecționarea coroanelor, cât și a fațetelor dentare.

Vă așteptăm la Imperial Dent pentru a vă recăpăta strălucirea zâmbetului!

service-2-img

Parodontologia

Ce este parodontologia

Parodontologia se ocupă de diagnosticarea și tratamentul patologiilor ce afectează parodonțiul (așa cum sugerează însăși denumirea – totalitatea țesuturilor ce înconjoară dinții, menținându-i la locul lor și protejându-le integritatea). Atât țesuturile moi – gingiile, cât și cele dure – osul sau chiar dinții, se supun multor factori nocivi zilnic (mâncarea prea caldă sau prea rece, alimente dure, mestecate în grabă, deficiențe în igienă, suprasolicitarea, etc). Acești factori dăunători pot afecta parodonțiul, astfel protecția dinților, dar și funcționalitatea cavității bucale în general are de suferit. Anume din acest motiv aici intervin o serie de servicii stomatologice, menite să restabilească starea normală a cavității bucale și parodonțiului în particular.

Majoritatea bolilor parodontologice sunt de origine bacteriană, iar pe înțelesul publicului larg pot fi divizate în:

  • gingivite;
  • parodontite;
  • parodontoză;
  • parodontoame;
  • sindroame și simptoame ce se reflectă asupra țesuturilor parodonțiului.

Gingivitele sunt destul de frecvent întâlnite, reprezentând niște inflamaţii ale gingiei fară lezarea joncţiunii dento-gingivale, ele pot implica în întregime sau parţial gingia. Gingivitele pot fi de mai multe tipuri (catarale, ulceronecrotice, hipertrofice sau atrofice). Dacă includ și alte regiuni ale cavității bucale, ele pot degenera îngingivostomatite (afectând buzele sau obrazul) sau în papilite (când suferă papilele interdentare). Aproximativ 80% din populaţia adultă suferă de gingivită cronică, de aceea majoritatea pacienților care se adresează la clinica Imperial Dent pentru diverse servicii stomatologice, chiar și cu o altă problemă, prezintă semne ale acestei afecțiuni. Apariția gingivitelor este cauzată de o serie de factori. Aceștia pot fi locali:

  • igiena insuficientă a cavităţii bucale (prezenţa plăcii bacteriene);
  • prezenţa tartrului dentar;
  • obturaţii defectuoase (în zona papilei interdentare);
  • construcţii protetice incorecte (iritaţii cu croşete);
  • aparate ortodontice (activarea incorectă);
  • şinele în caz de fracturi a oselor maxilare (dinţilor);
  • înghesuiri de dinţi, fixarea joasă (prea sus) a frenulelor buzelor;
  • deprinderi vicioase (ţinerea şi muşcarea pixului);
  • factori nocivi profesionali (cariere de piatră şi cărbune, întreprinderi chimice, de panificaţie);
  • substanţe chimice (benzina, lacuri, săruri ale metalelor grele);
  • substanţe chimice iatrogene (pasta arsenicală – necroza papilei interdentare).

De asemenea pot fi generali:

  • boli ale sângelui (unul din simptomele precoce a leicozelor);
  • afecţiunile sistemului cardio-vascular;
  • afecţiunile sistemului gastro-intestinal (ulcere, gastrite, colite);
  • boli ale sistemului endocrin (diabetul zaharat);
  • dereglări hormonale (gingivita juvenilă);
  • intoxicaţii cu substanţe medicamentoase (definipin – în tratamentul epilepsiei);
  • intoxicaţii cu metale grele (mercur, plumb, bismut, etc.);
  • iradieri cu razele X;
  • boli infecţioase;
  • la fumători, alcoolici şi narcomani.

În esență, gingivita este o modificare a culorii, texturii și a conturului țesutului gingival, parțial sau pe întreaga circumferință a dintelui, uneori însoțită de senzații de usturime sau chiar durere. Acestea din urmă apar de sine stătător și se intensifică în timpul alimentației (fierbinte, acru, sărat), precum și în timpul alimentației și periajului. Pe scurt, pacienții observă câteva semne: usturime sau durere, mici sângerări și înroșirea gingiilor.

Cauza propriu-zisă a gingivitei sunt bacteriile, care formează în timp placa dentară (tartrul dentar). Toți factorii menționați mai sus pot favoriza apariția afecțiunii, însă mecanismul este igiena precară. Deși majoritatea persoanelor socot suficient periajul de 2 ori pe zi, pentru o igienă adecvată este nevoie adesea de măsuri suplimentare. Apa de gură și ața dentară nu sunt un lux, ci o necesitate. Prin simpla periere a dinților se înlătură doar particulele mari de alimente, iar mulți nu își oferă suficient timp pentru acest proces. Apa de gură elimină și bacteriile din cavitatea bucală, iar ața dentară – particulele rămase în spațiile dintre dinți.

Gingivita poate fi tratată (în stadiile incipiente), dar mai ales prevenită printr-o igienă dentară strictă. Tratamentul gingivitei constă în îndepărtarea plăcii bacteriene și/sau a tartrului, folosirea unor soluții antiseptice și corectarea obiceiurilor igienice. În timp, placa bacteriană se maturizează, absorbind ioni de calciu și fosfat, transformându-se în tartru, astfel devine mai dificil de îndepărtat de pe dinte. Totuși, dacă placa bacteriană se îndepărtează zilnic, dintele poate fi menținut curat. De asemenea, există servicii stomatologice ce ajută la îndepărtarea periodică a tartrului, astfel micșorând sursa posibilă de infecție. Orice situație care îl împiedică pe pacient să îndepărteze placa trebuie evitată sau rezolvată. Aceasta include menținerea unui contur corect al coroanelor și rădăcinilor dentare, evitarea punților dentare care nu pot fi curățate și eliminarea ariilor de înghesuire dentară care compromit eficiența tehnicilor de curățire.

Dacă tratamentul gingivitelor nu se face corect, acestea evoluează spre o parodontită marginală cronică profundă, finalizată cu pierderea dinților și astfel la dispariția parodonțiului marginal.

Parodontita marginală este un proces inflamator cu lezarea aparatului ligamentar și a țesutului osos. Afecţiunile parodonţiului maginal sunt cunoscute de mult timp – încă din antichitate, dar odată cu dezvoltarea civilizaţiei, răspândirea acestei afecţiuni brusc creşte şi la ziua de astăzi atinge aproximativ 95-98% la populaţia adultă. Această cifră este alarmantă, dacă se iau în considerație posibilele urmări nefaste, în cazul amânării prelungite a tratamentului, a lipsei acestuia sau a unui tratament stomatologic incomplet.

În prezent se observă o tendinţă de răspândire a formelor agresive de parodontită marginală – nu doar cu o anvergură largă a simptomelor, dar și cu o evoluție rapidă spre distrugerea parodonțiului. Ulterior, nu doar cavitatea bucală este afectată – prezența focarului de infecție poate favoriza instalarea unor afecțiuni mult mai grave, precum bolile cardiace și respiratorii. Acesta este un motiv în plus de a opta cât mai devreme pentru servicii stomatologice de calitate, ca cele de la Imperial Dent. Efortul depus pentru rezolvarea unor probleme de ordin local este nesemnificativ, prin comparație cu cel necesar pentru a rezolva urmările generalizate.

Analiza epidemiologică efectuată în trei grupe de vârstă (28-30, 30-44, şi peste 60 ani), au arătat că la tineri 29-44 ani) numai 4-5% au parodonţiu clinic sănătos şi menţin o igienă bună a cavităţii bucale. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor consideră că igiena lor orală este suficient de bună – un paradox care agravează situația. Este mult mai bine să fii informat despre situația reală și despre pericolele existente, decât să fii liniștit și să ignori semnele incipiente ale unei probleme.

În general, parodontita marginală se caracterizează prin prezenţa a trei semne specifice:

       - inflamaţia (o continuare a celei gingivale, ea depinde de stadiul de evoluţie, de morfologia parodonţiului, de grosimea şi calitatea ţestului gingival);

       - alveoliză (distrugerea osului alveolar ca urmare a acţiunii diferitelor enzime bacteriene şi lizozomale, fiind unul din simptomele caracteristice ale bolii parodontale);

       - prezenţa pungilor parodontale (aprofundarea patologică a şanţului gingivo-dentar prin migrarea epiteliului de joncţiune în direcţie apicală).

Pacientul poate determina de sine stătător inflamația și poate intui alveoliza și apariția pungilor parodontale, însă vizita la un medic stomatolog chiar de la primele semne de întrebare este singura metodă de a determina boala la stadii incipiente și de a o trata eficient (și cu mai puține cheltuieli). Gama de servicii stomatologice acoperă orice nivel de afectare a dinților și parodonțiului, dar este evident avantajul unui tratament rapid și calitativ din start.

Parodontopatia avansată – reprezintă faza, când boala a continuat sa avanseze până la distrugerea unei mari părți din os si ligamentul parodontal. La acest moment, pot fi necesare intervenții chirurgicale stomatologice, pe lângă tratamentul terapeutic. Pot fi necesare oricare dintre următoarele operații:

-operația cu lambou sau chirurgia reducătoare a pungilor;

-grefe (osoase sau de țesuturi moi;

-regenerarea tisulară ghidată.

Ceea ce ar trebui să rămână în memorie din acest rezumat despre parodontologie este că, până la urmă, igiena orală zilnică, multilaterală și de calitate, precum și vizitele periodice la medicul stomatolog sunt cheia unei sănătăți orale perfecte. Nu doar dinții au nevoie de atenție și îngrijire, ci și țesutul adiacent. Iar dacă au apărut anumite probleme, doar reacția promptă poate preveni dezvoltarea vertiginoasă a bolii – o vizită devreme la stomatolog poate micșora de câteva ori volumul de muncă, cheltuielile de timp, bani și nervi. Un zâmbet frumos este garanția unei atitudini pozitive și oglinda unei vieți fericite!

 

service-3-img

Chirurgia Dento-Alveolară

Chirurgia dento-alveolară este o ramură oarecum deosebită a stomatologiei, deoarece stă la intersecția unor domenii destul de ample – stomatologia aplicată și chirurgia oro-maxilo-facială. Cu alte cuvinte, chirurgia dento-alveolară vizează toate afecțiunile și traumele dinților, cavității orale, feței și chiar gâtului, precum și a oaselor feței – afecțiuni ce necesită tratament complex (uneori necesitând utilizarea metodelor terapeutice sau ortodontice). Adesea înainte de intervenția chirurgicală (atunci când este timp – în cazul intervențiilor planificate) se efectuează și asanarea cavității bucale, precum și o serie de investigații.

Dintre afecțiunile inflamatorii, ce necesită o intervenție chirurgicală, cele mai frecvent întâlnite sunt periodontitele, periostitele, osteomielita, abcesele, flegmoanele, etc. Deși multe afecțiuni ar putea fi tratate mai puțin invaziv la stadii mai ușoare, încă mai sunt persoane, ce se adresează la medicul stomatolog doar în ultimă instanță. Desigur, adesea chirurgia dento-alveolară este necesară pentru asemenea probleme ca traumele regiunii oro-maxilo-faciale de diferită origine, în astfel de cazuri adesea sunt necesare o serie de manipulații de restabilire a integrității, de corectare a defectelor, etc. Există și o serie de defecte, ce pot fi înlăturate chirurgical – măselele ”de minte”, tumori benigne, chisturi sau granuloame. Medicul stomatolog trebuie chiar să poată efectua o traheostomie, în caz de necesitate.

Operațiile ce țin de chirurgia dento-alveolară, de regulă, sunt împărțite în intervenții urgente și planificate. Operațiile urgente sunt necesare în cazul proceselor acute sau a celor care aduc un deranj considerabil în viața pacientului. Operațiile planificate au o importanță la fel de mare și nu pot fi nici ele evitate, la rândul lor, dar pot fi organizate din timp, pentru o anumită zi și oră.

Operații urgente sunt:

  • extracția dinților afectați, distopici;
  • deschiderea și prelucrarea focarelor supurate în periostita acută, abcese, limfadenite sau osteomielită;
  • aplicarea suturilor în traumele țesuturilor moi;
  • repoziționarea fragmentelor scheletului facial și imobilizarea în fracturile maxilei/mandibulei;
  • repoziționarea mandibulei în caz de luxații.

Operațiile planificate sunt:

  • replantarea, transplantarea, implantarea dinților;
  • hemisecționarea, rezecția vârfului rădăcinilor dentare;
  • excizia tumorilor benigne de dimensiuni mici a țesuturilor moi și osului zonei dento-alveolare;
  • preluarea țesuturilor pentru biopsie;
  • operațiile în caz de parodontită, chisturi, eliminarea pietrelor salivare din canale;
  • sechestrectomiile;
  • eliminarea corpurilor străine.

Tratamentul nu se rezumă doar la operația în sine, ci include și o perioadă de observație post-intervenție, pentru a determina necesitatea reabilitării sau unor intervenții adiționale. Deși pentru mulți pacienți chirurgia pare a fi o măsură extrem de invazivă, de fapt poate trece mult mai ușor, decât alte intervenții stomatologice, pentru că multe presupun o anestezie mult mai puternică și adesea rezolvă ”dintr-o mișcare” problema.

Extrem de importantă este și ambianța în care se efectuează operațiile. Calitatea serviciilor stomatologice, inclusiv a celor din categoria chirurgiei dento-alveolare, se bazează pe trei piloni:

  • respectarea regulilor de asepsie și antisepsie;
  • un spațiu perfect amenajat pentru intervenții chirurgicale, cu toate instrumentele și aparatele necesare;
  • specialiști cu experiență, pregătiți pentru orice situație și capabili de a rezolva probleme în timp util, cu abilități bune de comunicare și capacitatea de a interacționa eficient cu pacienții.

Clinica stomatologică din Chșinău  Imperial Dent asigură toate aceste condiții și chiar mai mult. Pacienții sunt întâmpinați cu căldură și profesionalism, începând de la prima consultație și terminând cu intervențiile necesare și tratamentul de recuperare. Clinica dispune de spațiu pentru intervenții, de instrumentele și preparatele de care este nevoie și îl are în echipă pe medicul chirurg Eremciuc Maxim – responsabil de majoritatea operațiilor efectuate în clinică (extracții tipice sau atipice ale dinților, implantări, augmentări osoase, sinus lift, deschiderea abceselor, tratarea alveolitelor, plastiile frenului, rezecții apicale, hemisecții).

service-4-img

Tratament Endodontic

Endodonția este o specialitate stomatologică ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticul, tratamentul și vindecarea afecțiunilor țesutului moale aflat în interiorul dintelui (pulpa dentară: vase sanguine, nervul dintelui) precum și a ligamentelor de susținere situate în vârful rădăcinii.  Pulpa se află în interiorul dintelui într-un spațiu numit camera pulpară, prelungirile sale de-a lungul rădăcinilor fiind numite canale radiculare. Nervii și vasele sanguine ce hrănesc dintele și îi mențin funcționalitatea pătrund în acesta prin vârful canalelor radiculare, printr-o mică deschidere.

Procedurile endodontice sunt parte din abilitățile practice a stomatologilor în general, dar există și medici care se specializează îngust, strict pe acest domeniu. Clinica stomatologică din Chișinău - Imperial Dent are la dispoziție toate cele necesare pentru un tratament complex, atât în plan tehnic, cât și a personalului calificat.

Tratamentul endodontic este necesar adesea, dat fiind faptul că interiorul dinților nu este complet izolat, contrat aparențelor. Există o serie de afecțiuni ce necesită tratament endodontic (periodontite apicale acute sau cronice, pulpite, leziuni apicale cronice -  granuloame dentare). Scopurile tratamentului endodontic sunt:

  1. Eliminarea infecției în sistemul canalelor radiculare:
  2. a) îndepărtarea pulpei sau descompunerea acesteia;
  3. b) îndepărtarea dentinei infectate.
  4. Modelarea unei forme potrivite a canalului radicular pentru etanșare.
  5. Obturarea canalelor radiculare.

Tratamentul endodontic ar trebui să includă următoarele etape:

  • Diagnostic clinic precis.
  • Asigurarea condițiilor de maximă asepsie, pentru lucru în sigurață.
  • Furnizarea celui mai scurt și suficient acces la gurile canalelor radiculare.
  • Determinarea lungimii exacte a dintelui sau canalului.
  • Pasajul instrumental, extinderea și formarea canalului radicular.
  • Dezinfectarea și igienizarea canalului radicular (se efectuaează simultan cu etapa anterioară).
  • Obturarea canalelor radiculare și controlul acesteia.

În esență, tratamentul endodontic presupune pătrunderea în interiorul dintelui, eliminarea problemei existente, apoi acoperirea cu materiale speciale, pentru a restabili integritatea dintelui (și vizuală, și funcțională). Se poate utiliza un instrument special, numit ”diga”, care izolează dintele și împiedică pătrunderea fragmentelor de dinte sau pulpă în căile respiratorii sau digestive. Mulți pacienți recurg anume la servicii stomatologice în capitală, pentru că într-o clinică stomatologică privată în Chișinău găsești toate cele necesare pentru un tratament eficient și sigur.

Metoda de anestezie trebuie aleasă de către medic în funcție de circumstanțele specifice. Pentru tratamentul endodontic, pot fi utilizate aproape toate metodele de anestezie locală prin injectare - anestezia regională (tronculară) și infiltrativă, inclusiv tipuri ale celei din urmă, ca anestezia subperiostală, spongioasă (intraosoasă), intraligamentară, intrapulpară. Pacienții care se tem de anestezie o fac în zadar, pentru că metodele au evoluat considerabil în ultimii ani, astfel încât disconfortul local de la injectare este minim (iar la utilizarea unui gel sau spray înainte de injecție în general anihilează senzația de la înțepătură), efectul anesteziei asigură o procedură maximal de comodă, atât pentru pacient, cât și pentru medicul-stomatolog.

Obturația canalelor și a cavității dentare se fac cu materiale speciale, uneori fiind nevoie de o coroană dentară sau o obturație (termenul popular fiind ”plombă”). Pacienții nu doar scapă de simptomele acute (durere, pulsație, incapacitatea de a vorbi sau mesteca), dar obțin un dinte care arată natural și este funcțional. Cel mai important este ca intervenția să fie promptă, iar tratamentul la timp. Dacă căutați un stomatolog bun în Chișinău, sunteți așteptați cu drag la clinica Imperial Dent, să vă recăpătați zâmbetul!

service-5-img

Stomatologie Pentru Copii

Un zâmbet sănătos ar trebui să pornească din frageda copilărie și să dureze o viață!

Stomatologia pentru copii este un domeniu aparte, care combină cunoștințele în stomatologie cu cele în pediatrie. Deși mulți părinți pot considera că dantura temporară nu necesită intervenții speciale, copii au nevoie de îngrijiri chiar de la apariția primilor dinți.

Până recent, se considera că vârsta optimă pentru prima vizită la stomatolog ar fi de 3 ani. În ultimii ani, părerile specialiștilor se împart. Într-adevăr, la vârsta de 3 ani copilul este receptiv la cererile părinților și a stomatologului. Cu toate aceste, experții consideră că serviciile stomatologice pentru copii sunt necesare la apariția primilor dinți - de la 6 luni la un an. Așadar, vârsta medie pentru prima vizită la stomatolog este 9 luni.

Bebelușii sunt predispuși la carii, ele pot apărea mai rapid chiar înainte ca dantura temporară să apară definitiv. Există multiple cauze (dinții nu sunt maturi, nu au duritatea maximă, alimentația specifică, igiena dificilă) și factori care pot influența sănătatea danturii copilului (inclusiv genetici sau obiceiurile dezvoltate de către părinți).

Când vorbim despre stomatologie pentru copii, ceea ce își închipuie majoritatea este o policlinică stomatologică pentru copii. Ceea ce contează însă cu adevărat este specialistul care se va ocupa de copil. Stomatologia pentru copii are mai multe nuanțe aparte. Pe lângă cunoștințele perfecte în domeniu, medicul va avea nevoie de răbdare, cunoștințe în psihologie și experiență. Exact astfel de specialiști puteți găsi la Imperial Dent – clinică stomatologică în Chișinău.

Iată câteva motive pentru a duce copilul la stomatolog devreme:

  • Medicul poate aplica pe dinți un lac fluorizant (studiile au demonstrat că această metodă reduce șansa de a face carii ulterior);
  • Copilul are ocazia de a pune bazele unei atitudini pozitive față de stomatolog. În acest scop unii medici organizează o vizită distractivă, în care fac doar cunoștință cu micul pacient.
  • Părinții au posibilitatea de a se informa în privința metodelor de păstrare a igienei orale, despre utilizarea apei de gură și a aței dentare;
  • Copilul se va obișnui cu rutina vizitelor la dentist fără a le asocial obligator cu senzația de durere sau frică.

Micul pacient trebuie să se simtă confortabil, de aceea vizitele preventive sunt recomandate și de psihologi. Majoritatea fobiilor se formează în frageda copilărie, de aceea este extreme de important ca micuții să asocieze cabinetul stomatologic cu o senzație plăcută.

Părinții pot urma aceste sfaturi, pentru a se asigura de o reactive bună din partea copilului:

  • Asigurați-vă că micuțul este odihnit, sătul și binedispus;
  • Vorbiți cu copilul, explicați-i cât mai simplu scopul vizitei și ce anume se va întâmpla;
  • Faceți tot posibilul pentru a evita durerea chiar la prima vizită;
  • Nu povestiți copilului povești și nu-l „speriați” cu medicul sau injecțiile.

La Imperial Dent copiii au parte de atenția cuvenită, iar tratamentul cu tehnica performantă asigură un disconfort minim și deci o atitudine pozitivă pe viitor.

fatetele dentare chisinau

Proteza Dentară Mobilă

Proteza dentară mobilă

Proteza dentară mobilă poate fi o soluție temporară sau permanentă pentru absența unui dinte sau chiar a tuturor. Uneori, ea reprezintă doar o etapă care precede proteza dentară fixă, dar unii pacienți se opresc definitiv la această opțiune. Cu toate acestea, această variantă terapeutică este preferabilă atunci, când există suficienți dinți pe arcada dentară, pentru a susține o punte dentară.

Există două tipuri de proteză dentară mobilă:

-parțială, construită în jurul dinților existenți la moment;

-totală, când înlocuiește toți dinții pierduți.

Deoarece pierderea dinților este practic totdeauna însoțită de un anumit grad de rezorbție a osului de susținere, proteza dentară mobilă are și rolul de compensa această pierdere. Acest lucru este garantat de baza care se sprijină pe mucoasa bucală. Pe aceasta se află dinții artificiali, care datorită efortului comun al medicului stomatolog și tehnicianului dentar imită perfect forma și poziția dinților naturali.

În clinica stomatologică din Chișinău Imperial Dent pacienții pot opta pentru câteva tipuri de proteză dentară mobilă, și anume: proteze parțial mobilizabile acrice, proteze totale acrilice si proteze Bio Dentaplast. Fiecare persoană poate alege opțiunea optimă pentru sine, cu ajutorul medicilor stomatologi. Deoarece la Imperial Dent pacienții pot obține o consultație stomatologică gratuită, oricine poate alege ce i se potrivește mai bine.

Există o serie de avantaje ale metodei:

  • Preț convenabil, accesibil unui mare număr de persoane;
  • Posibilitatea mobilizării, deci utilizare personalizată;
  • Cu o îngrijire adecvată, pot sluji un timp îndelungat;
  • Multre proteze dentare mobile sunt compatibile cu substanțe adezive performante, care le cresc considerabil stabilitatea, înlesnind vorbirea și masticația;
  • Pot fi oricând înlocuite cu o proteză dentară fixă, la dorința pacientului.

Există desigur și unele incoveniențe, cele mai frecvente fiind legate de capacitățile individuale ale pacienților de acomodare, de cultura igienică personală, etc. Cu toate acestea, dacă proteza este una calitativă, iar pacientul este corect instruit și colaborează eficient cu medicul stomatolog, proteza dentară mobilă poate garanta o viață obișnuită.

Durata de viață a unei proteze poate atinge 30 de ani, cu o îngrijire adecvată. Chiar dacă în timp se uzează, vizitele periodice la medicul stomatolog pot ajuta, prin restabilirea la timp a stratului uzat (astfel se reduce și uzarea osului de susținere și resorbția acestuia). Igienizarea periodică a protezelor ajută la păstrarea lor într-o formă bună.

Iată câteva sfaturi utile pentru curățirea protezelor dentare mobile:

  • Protezele trebuie curățate deasupra unui vas cu apă, a chiuvetei pline sau unui prosop, pentru a evita deteriorarea în caz de cădere.
  • Peria utilizată trebuie să fie una specială pentru curățarea protezelor sau cel puțin o perie moale.
  • Majoritatea protezelor pot fi curățate cu soluții obișnuite, dar există și produse speciale pentru curățarea protezelor. Detergenții puternici și pastele de dinți intens abrazive nu sunt recomandate.
  • Igiena cavității bucale trebuie să fie la nivel. După fiecare alimentare este recomandată curățirea cavității bucale, este actuală utilizarea apei de gură.

Clinica stomatologică Imperial Dent dispune de toate cele necesare pentru a oferi pacienților cele mai bune proteze dentare, conform necesităților și posibilităților. Tehnologiile moderne permit păstrarea unui zâmbet sclipitor la orice vârstă, cu toate avantajele unei danturi perfect funcționale. Zâmbetul larg nu este un privilegiu, ci o necesitate.

service-7-img

Ortodonţia

Ortodonția este o ramură aparte a stomatologiei, ce abordează toate aspectele anomaliilor dento-maxilare, începând de la posibilele cauze și terminând cu diagnosticul și metodele de tratament ale acestor probleme. Anume ortodonția vizează așa impedimente ca poziția incorectă (respectiv incomodă) a dinților, rapoartele dintre maxilarul superior și cel inferior, dar și reglarea ocluziei (altfel numită ”mușcătură”). La toate etapele dezvoltării danturii pot interveni factori, care să modifice poziția anatomic-corectă a dinților, ceea ce face ca numărul pacienților, care se adresează pentru corectarea anomaliilor dento-maxilare să fie în constantă creștere. Totodată, tot mai mulți oameni își doresc un zâmbet plăcut, o impresie pozitivă asupra celor din jur, dar și o funcționalitate perfectă a danturii- de vreme ce tehnologiile moderne permit corectarea acesteia. Clinica Imperial Dent este una dintre cele mai bune clinici în domeniul ortodonție în Chișinău, Moldova.

Dacă aspectul estetic mai poate fi ignorat într-o oarecare măsură, atunci problemele de ordin fizic, ca de exemplu disfuncţia articulației temporo-mandibulare sau durerile la nivelul gâtului, umărului şi spatelui (uneori și dureri de cap), cauzate de efortul suplimentar asupra formațiunilor anatomice, cu siguranță sunt în măsură de a impune pacienților urgența unui tratament. În acest context, un aparat dentar pare o opțiune mult mai bună, decât absența oricărei intervenții.

Așadar, sarcinile ortodonției sunt multiple, dar cele mai importante și cele care merită enumerate sunt:

  • ameliorarea esteticii faciale;
  • ameliorarea alinierii dentare;
  • îmbunătățirea funcției masticatorii și echilibrului articular;
  • restabilirea relațiilor interdentare.

Desigur, corectarea oricăror deficiențe este cu atât mai eficientă, cu cât este mai promptă, însă în ultimele decenii tehnologiile de corecție a anomaliilor dento-maxilare au evoluat în așa fel, încât nu doar copiii și adolescenții pot beneficia de acestea, dar și adulții. Niciodată nu este prea târziu să înveți a zâmbi larg.

Există o serie de metode de investigare a pacienților cu astfel de probleme:

  • probe clinice funcționale;
  • metode biometrice de cercetare a modelelor de maxilare;
  • metode grafice de cercetare a modelelor de maxilare;
  • metode fotometrice de cercetare;
  • metode radiografice de cercetare;
  • investigarea stării funcționale a sistemului dento-alveolar;
  • determinarea nivelului de osificare a scheletului.

Conform principiului de acțiune, există patru grupe de aparate dentare, fiecare incluzând o serie de alte tipuri. Esența ar fi că există foarte, foarte multe feluri de aparate dentare (de altfel, ca și problemele care se cer soluționate prin intermediul lor). Iar pentru că la capitolul aparate dentare Chișinău este lider  în Moldova, majoritatea pacienților preferă să se trateze anume aici. Pentru fiecare pacient, medicii-stomatologi de la Imperial Dent aleg tipul potrivit de aparat dentar, pentru a corecta orice problemă. Există o mulțime de factori care influențează această alegere, de la vârsta pacientului până la preferințele personale (fiecare aparat ortodontic are nu doar indicațiile sale, dar și avantaje și dezavantaje). Fie că pacientul preferă să opteze pentru un aparat dentar invizibil, pentru că nu dorește să demonstreze tratamentul, pentru un aparat dentar colorat, potrivit vârstei fragede sau pentru un aparat dentar fix metalic, pentru rezultate cât mai rapide, fiecare caz este individual, iar Imperial Dent oferă posibilitatea de a alege metoda optimă.

Pe lângă utilizarea aparatelor dentare și intervențiilor chirurgicale, ortodonția mai dispune de o serie de metode de tratament, ca fizioterapia, de exemplu. Cel mai important este ca tratamentul să fie condus cu perseverență și încredere în rezultatul final.

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCAȚIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2038 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sambata, Duminica: Inchis

INFO CONTACT

contact@imperialdent.md
Telefon: +373 22 260 325

FACEBOOK LIVE
Loading...
Call Now Button