Servicii

De la proteze la ortodonţie
service-7-img

Ortodonţia

Ortodonția este o ramură aparte a stomatologiei, ce abordează toate aspectele anomaliilor dento-maxilare, începând de la posibilele cauze și terminând cu diagnosticul și metodele de tratament ale acestor probleme. Anume ortodonția vizează așa impedimente ca poziția incorectă (respectiv incomodă) a dinților, rapoartele dintre maxilarul superior și cel inferior, dar și reglarea ocluziei (altfel numită ”mușcătură”). La toate etapele dezvoltării danturii pot interveni factori, care să modifice poziția anatomic-corectă a dinților, ceea ce face ca numărul pacienților, care se adresează pentru corectarea anomaliilor dento-maxilare să fie în constantă creștere. Totodată, tot mai mulți oameni își doresc un zâmbet plăcut, o impresie pozitivă asupra celor din jur, dar și o funcționalitate perfectă a danturii- de vreme ce tehnologiile moderne permit corectarea acesteia. Clinica Imperial Dent este una dintre cele mai bune clinici în domeniul ortodonție în Chișinău, Moldova.

Dacă aspectul estetic mai poate fi ignorat într-o oarecare măsură, atunci problemele de ordin fizic, ca de exemplu disfuncţia articulației temporo-mandibulare sau durerile la nivelul gâtului, umărului şi spatelui (uneori și dureri de cap), cauzate de efortul suplimentar asupra formațiunilor anatomice, cu siguranță sunt în măsură de a impune pacienților urgența unui tratament. În acest context, un aparat dentar pare o opțiune mult mai bună, decât absența oricărei intervenții.

Așadar, sarcinile ortodonției sunt multiple, dar cele mai importante și cele care merită enumerate sunt:

 • ameliorarea esteticii faciale;
 • ameliorarea alinierii dentare;
 • îmbunătățirea funcției masticatorii și echilibrului articular;
 • restabilirea relațiilor interdentare.

Desigur, corectarea oricăror deficiențe este cu atât mai eficientă, cu cât este mai promptă, însă în ultimele decenii tehnologiile de corecție a anomaliilor dento-maxilare au evoluat în așa fel, încât nu doar copiii și adolescenții pot beneficia de acestea, dar și adulții. Niciodată nu este prea târziu să înveți a zâmbi larg.

Există o serie de metode de investigare a pacienților cu astfel de probleme:

 • probe clinice funcționale;
 • metode biometrice de cercetare a modelelor de maxilare;
 • metode grafice de cercetare a modelelor de maxilare;
 • metode fotometrice de cercetare;
 • metode radiografice de cercetare;
 • investigarea stării funcționale a sistemului dento-alveolar;
 • determinarea nivelului de osificare a scheletului.

Conform principiului de acțiune, există patru grupe de aparate dentare, fiecare incluzând o serie de alte tipuri. Esența ar fi că există foarte, foarte multe feluri de aparate dentare (de altfel, ca și problemele care se cer soluționate prin intermediul lor). Iar pentru că la capitolul aparate dentare Chișinău este lider  în Moldova, majoritatea pacienților preferă să se trateze anume aici. Pentru fiecare pacient, medicii-stomatologi de la Imperial Dent aleg tipul potrivit de aparat dentar, pentru a corecta orice problemă. Există o mulțime de factori care influențează această alegere, de la vârsta pacientului până la preferințele personale (fiecare aparat ortodontic are nu doar indicațiile sale, dar și avantaje și dezavantaje). Fie că pacientul preferă să opteze pentru un aparat dentar invizibil, pentru că nu dorește să demonstreze tratamentul, pentru un aparat dentar colorat, potrivit vârstei fragede sau pentru un aparat dentar fix metalic, pentru rezultate cât mai rapide, fiecare caz este individual, iar Imperial Dent oferă posibilitatea de a alege metoda optimă.

Pe lângă utilizarea aparatelor dentare și intervențiilor chirurgicale, ortodonția mai dispune de o serie de metode de tratament, ca fizioterapia, de exemplu. Cel mai important este ca tratamentul să fie condus cu perseverență și încredere în rezultatul final.

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCATION

Nikolai Zelinski 15/4 Street,
MD-2038, Chișinău

WORKING HOURS

Monday-Friday: 08:30-19:00
Saturday, Sunday: closed

CONTACTS INFO

contact@imperialdent.md
Phone: +373 22 260 325

FACEBOOK LIVE
Loading...
Call Now Button