Servicii

De la proteze la ortodonţie
fatetele dentare chisinau

Proteza Dentara Fixa

De ce sa alegem o proteza dentara fixa? 

Atunci cand, din diferite motive, un pacient ramane fara niciun dinte, este clar ca acesta trebuie sa isi continue viata intr-un mod eficient, motiv pentru care va fi nevoie de o proteza dentara, ce poate fi mobila sau fixa. In plus, acest pas trebuie demarat cat mai rapid cu putinta pentru ca situatia sa nu se inrautateasca treptat. Protezele mobile ne pot ajuta sa depasim aceste momente mai dificile, cu toate ca sunt considerate incomode initial, dupa o scurta perioada de timp, acestea vor deveni din ce in ce mai comode.

In schimb, o proteza fixa pe implanturi promite mult mai multe beneficii, spre deosebire de proteza mobila. Datorita faptului ca este fixa, este mult mai comoda, in special in momentele esentiale, precum cele ale vorbirii sau masticatiei alimentelor. De asemenea, exista sanse mici sa se aduca prejudicii gingiilor atunci cand radeti, tusiti sau stranutati, obiceiurile alimentare pot fi reluate in scurt timp, in timp ce mancarea nu va putea fi stocata sub proteza, situatie des intalnita in cazul celei mobile.

In plus, nici vorbirea nu va fi alterata, situatie des intalnita in cazul altor proteze, deoarece in aceasta situatie, dispozitivul este fix si nu are cum sa se desprinda, astfel ca si masticatia este efectuata mai corect, iar pacientii pot simti gustul alimentelor asa cum trebuie, pentru ca cerul gurii nu mai este acoperit de metale. Un alt avantaj al protezei dentare fixe este acela ca imbunateste aspectul general al chipului, iar elementele cavitatii orale vor fi mai bine intretinute. Asadar, o proteza dentara fixa este mult mai avantajoasa decat una mobila, motiv pentru care este important sa luati decizia corespunzatoare in functie de necesitatile si dorintele voastre, tinand cont de recomandarile medicului.

Alegerea unui tip de lucrare dentara pe implant :

 De cele mai multe ori lucrarile dentare pe implanturi sunt fixe, iar ingrijirea va fi efectuata ca in cazul danturii naturale, deoarece implantul are rolul de a o imita pe aceasta. Se apeleaza la aceste lucrari in situatia in care nu pot fi obtinute mai multe implanturi care sa reprezinte baza unei lucrari protetice fixe. Aceste dispozitive mobile sunt mai putin rezistente si mai incomode decat cele fixe, insa avantajul este ca pot fi inlaturate imediat dupa masa si se igienizeaza cu usurinta.

In cazul lucrarilor pe implanturi, medicii utilizeaza materiale identice cu cele folosite cand se confectioneaza lucrari ce se realizeaza pentru dantura naturala, singurul aspect diferit fiind modul de operare. Pacientul, in functie de nevoi, dorinte si bugetul disponibil, poate alege asemenea lucrari din portelan sau zirconiu.

Avantajele oferite de o proteza dentara fixa :

 • Acestea sunt mult mai stabile deoarece sunt ajutate de implanturile dentare
 • Pacientii se bucura de mai mult confort, dar si siguranta, fara a exista riscul de desprindere in momentul vorbirii
 • Nu mai este prezent gustul metalic in gura
 • Masticatia se efectueaza cu usurinta
 • Costurile sunt mai reduse

Exista numeroase tipuri de lucrari protetice pentru care pacientii pot opta, astfel ca este important ca acestia sa se prezinte la un specialist, care ii va informa corespunzator cu privire la fiecare aspect.

Obiectivele tratamentului cu proteza dentara 

 • Sunt redate functiile obisnuite ale danturii prin intermediul protezelor. Cu toate ca masticatia nu este la fel de confortabila ca inainte, insa nu este de ales atunci cand nu se poate apela la lucrari protetice fixe din diferite motive
 • Este imbunatatit aspectul fizic al pacientului. Dupa un timp in care nu sunt prezenti dinti in gura, chipul incepe sa isi modifice structura, astfel ca protezele readuc la viata buzele sau obrajii. Proteza trebuie sa fie curata in permanenta si nu trebuie omise nici gingiile, deoarece acestea pot stoca bacterii, care se indeparteaza prin intermediul unei periute de dinti moi
 • Atunci cand este prezenta lipsa mai multor dinti, vorbirea este afectata, astfel ca la scurt timp dupa ce se opteaza pentru o proteza, va trebui alocata o perioada de timp pentru adaptare

 

service-2-img

Parodontologia

Ce este parodontologia

Este una dintre specializarile stomatologice ce se ocupa cu diagnosticarea si conceperea tratamentului pentru afectiunile ce distrug parodontiul (un cumul de tesuturi ce mentin dintii pe creasta ovulara). Indiferent ca vorbim de gingie, os, sau dinte in sine, tesuturile ce alcatuiesc aceste componente pot fi suferi astfel de leziuni foarte usor si sunt predispuse la afectiuni ce pot avea consecinte mult mai grave.

O boala parodontala este reprezinta, de fapt, o infectie bacteriana a parodotiului. Acesti microbi isi au originea din placa dentara si ataca gingia, osul, etc. urmand ca efectul final sa fie pierderea dintelui afectat.

1. Gingivita

Din experienta noastra cu pacientii, am observat ca una dintre  problemele dentare frecvente, cauzate de lipsa igienei si a unor informatii clare asupra consecintelor acesteia, este gingivita. Gingivita este o modificare a culorii, texturii si a conturului tesutului gingival, partial sau pe intreaga circumferinta a dintelui.

Primele semne sunt o modificare discreta a culorii si o tendinta de sangerare din interiorul santului gingival. Aceste modificari pot evolua spre hipertrofia tesutului, cu o modificare importanta a culorii spre rosu-violaceu si tendinta de lezare usoara la periaj, sau chiar din cauza alimentelor. Spus in termeni tehnici, santul gingival poate creste prin hipertrofie in sens ocluzal, la o adancime de 3-4 mm, dar insertia epiteliala ramane la jonctiunea smalt-cement, in special in stadiile incipiente ale gingivitei.

Cauza gingivitei o reprezinta prezenta si activitatea nedorita a bacteriilor. Bacteriile se organizeaza sub forma unei mase moi, numita placa bacteriana. Daca aceasta placa ramane in vecinatatea gingiei, aceasta va duce inevitabil la un raspuns inflamator, din cauza toxinelor bacteriene. Potentialul patologicimun de aparare; se cerceteaza insa daca raspunsul organismului difera de la un grup bacterian la altul.

Gingivita poate fi tratata si mai ales prevenita printr-o igiena dentara stricta. Tratamentul gingivitei consta in indepartarea placii bacteriene si/sau a tartrului. Acest lucru nu este intotdeauna usor de facut, pentru ca, in timp, placa bacteriana se maturizeaza si absoarbe ioni de calciu si fosfat, transformandu-se in tartru, mai dificil de indepartat de pe dinte. Totusi, daca placa bacteriana se indeparteaza zilnic, dintele poate fi mentinut curat. Orice situatie care il impiedica pe pacient sa indeparteze placa trebuie evitata sau rezolvata. Aceasta include mentinerea unui contur corect al coroanelor si radacinilor dentare, evitarea puntilor care nu pot fi curatate si eliminarea ariilor de inghesuire dentara care compromit eficienta tehnicilor de curatire.

Daca tratamentul gingivitelor nu se face corect, acestea evolueaza spre o parodontita marginala cronica profunda, finalizata cu pierderea dintilor si astfel la disparitia parodontiului marginal. Totul sta in comportamentul individual al fiecaruia.

2. Parodontopatia

Numita stiintific parodontopatie marginala, si popular parodontoza, aceasta afectiune dentara se refera la imbolnavirea parodontiului marginal – aparatul de sustinere a dintilor in oasele maxilare (gingii, ligamente dentare, etc). De cauza microbiana, parodontoza. are o evolutie diferita in timp, de la caz la caz, insa rezultatul final este aproape intotdeauna reprezentat de pierderea dintilor de pe arcadele dentare, uneori chiar de la varste tinere.

Initial incepe discret fara semne majore cu sangerari usoare ale gingiilor,  sensibilitatea crescuta ale acestora, devin eritematoase(de culoare rosie), se poate observa adeseori depuneri de tartru; in acest stadiu vorbim de o afectiune a gingiilor numita gingivita.

Ulterior inflamatia incepe sa se extinda la tesuturile din profunzime cele care au contact cu radacina dintilor si care au rolul de a imobiliza si a sustine dintele in osul alveolar. Dintele incepe sa se mobilizeze datorita faptului ca osul alveolar(care inconjoara dintele) se pierde impreuna cu gingia care se retrage nemaiavand un suport de sustinere iar daca specialistii nu intervin la timp si nu aplica un tratament corespunzator pacientul respectiv risca sa piarda dintii afectati de aceasta boala.

De ce apare parodontita marginala ?

Factorul care determina aparitia bolii este placa bacteriana, aceasta se formeaza la aproximativ o ora de la periajul dentar, asa cum a fost relatat mai sus daca pacientul nu realizeaza o igienizare corecta si completa bacteriile se vor inmulti si vor ataca atat dintii cat si gingiile.

Factorii de ordin local care favorizeaza inflamatia sunt cariile, fumatul, anomaliile dento-maxilare (inghesuiri dentare, spatieri interdentare, rotatii dentare, etc.); factori de ordin general ca tulburarile endocrine, predispozitia genetica, diabetul zaharat, sarcina, etc. Asadar este bine de retinut faptul ca persoanele care au in familie membri cu boala parodontala este bine sa se prezinte periodic la medic pentru consult si de a preveni agravarea bolii daca aceasta s-a instalat deja.

Din pacate, in stadii mai avansate, boala nu doar ca este ireversibila, dar poate favoriza instalarea altor afectiuni mult mai grave, precum bolile cardiace sau respiratorii si chiar accidentele vasculare.

O serie de perceptii deformate asupra problemei creeaza un alt impediment in depistarea si tratarea timpurie a parodontozei: o conceptie larg raspandita este aceea ca parodontoza este o boala a batranilor, spun specialistii. Putini stiu insa cabolile parodontale se pot instala chiar de la varsta adolescentei.

Bolile parodontale pot fi prevenite, ba mai mult, ele pot fi chiar si tratate dupa declansare, daca sunt abordate din timp. Exista o multime de tratamente  destinate acestor afectiuni care fac minuni in stadiile incipiente.

3. Parodontopatia avansata

Parodontopatia avansata este atunci cand boala a continuat sa avanseze distrugand mai mult os si ligament parodontal.

Daca suferiti de parodontopatie avansata, s-ar putea ca tesutul gingival sa nu raspunda la tratamentele nechirugicale si la o igiena orala buna. In acest caz, e posibil ca tratamentul parodontopatiei dumneavoastra sa includa interventii chirurgicale dentare, cum ar fi:

Operatia cu lambou (chirurgie reducatoare a pungilor). In aceasta interventie se realizeaza mici incizii in gingie pentru ca o parte de tesut gingival sa poata fi ridicat inapoi, realizandu-se astfel expunerea radacinilor pentru realizarea unui scaling si planing mai eficient. Deoarece de obicei parodontopatia duce la pierdere osoasa, osul subiacent se recontureaza innainte ca tesutul gingival sa fie suturat la loc. Interventia dureaza in general de la una la trei ore si se realizeaza sub anestezie locala.

Grefe ale tesuturilor moi. Când pierzi tesut gingival din cauza bolii parodontale, linia gingivala se indeparteaza, facand dintii sa para mai lungi decât în mod normal.

Grefe osoase. Acest procedeu se realizează când parodontita a distrus osul din jurul rădăcinii dintelui. Grefa poate fi compusa din fragmente mici din os propriu sau os sintetic sau donate. Grefa osoasă previne pierderea dintilor prin faptul ca imobilizeaza dintele dumneavoastră în loc. De asemenea, serveşte ca platformă pentru regenerarea osului natural. Recoltarea grefelor osoase poate fi efectuata în timpul unei tehnici numita regenerare tisulara ghidata.

Regenerare tisulara ghidata. Aceasta tehnica permite regenerarea osoasă care a fost distrus de bacterii. Într-o singură abordare, chirurgul plaseaza o bucata speciala de material biocompatibil între osul existent şi dintele dumneavoastra. Materialul previne patrunderea tesuturilor nedorite în zona de vindecare, permiţând osului să crească la loc, din nou.

Prin metode moderne re reduce cat mai mult din progresia bolii, de multe ori reusindu-se stoparea ei. La Opera Dental se acorda o deosebita atentie mijloacelor de prevenire a bolii parodontale: terapia incepe prin consult si completarea fisei parodontale, care contine indici ce masoara cantitatea de placa bacteriana, gradul de sangerare a gingiilor, cantitatea de tartru si placa bacteriana, adancimea pungilor parodontale. Urmeaza igienizarea prin detrartraj si periaj profesional, iar in cazurile mai delicate in care boala este avansata se recurge la metode chirurgicale in camp deschis realiazate cu precizie si succes garantat.

 

service-3-img

Chirurgia Dento-Alveolara

Chirurgia dento-alveolara permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, histuri maxilare, molarii de minte inclusi sau semiinclusi, caninii inclusi, extractii dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontala, augumentari osoase, sinus lift, etc.

Procedurile stomatologice din cadrul chirurgiei dento-alveolare includ:

 • Extractia dentara nechirurgicala – dinte de lapte sau fragmente dentare;
 • Extractia dentara chirurgicala – dinte erupt, incastrat, erup partial sau neerupt;
 • Chirurgie in scop protetic: alveolectomie, alveoplastie, excizie si repozitionare tesut;
 • Marsupializarea chistului in cavitatea bucala;
 • Expunerea chirurgicala a unui dinte neerupt;
 • Repozitionarea chirurgicala a unui dinte neerupt;
 • Repozitionarea si imobilizarea unui dinte luxat;
 • Replantarea si imobilizarea dintelui;
 • Transplantarea dentara sau mugure dentar;
 • Chirurgie aditionala efectuata in timpul chirurgiei dento-alveolare;
 • Incizia si drenajul unui abces sau chist in cavitatea bucala;
 • Frenectomie;
 • Sutura de trunchi nervos in cadrul unei interventii dentare;
 • Sutura intraorala;
 • Tratamentul de urgenta in fracturile maxilo-mandibulare.

Clinica dentara IMPERIAL DENT  va ofera serviciile de chirurgie dento-alveolara utilizind anestezice de cea mai buna calitate, care permit efectuarea tuturor procedurilor chirurgicale fara nici o durere.

Ulterior sunteti informati si indrumati spre tratamente ce vor rezolva absenta dintelui extras.

service-4-img

Tratament Endodontic

Endodontia se ocupa de interiorul (Endo) dintelui (Dontia) fiind o specialitate separata in stomatologie. Interiorul dintelui contine tesut moale numit pulpa dentara si este compusa din: vase sanguine, nervi, celule specializate. Spatiul care adaposteste acest tesut moale se numeste camera pulpara iar prelungirile sale de-a lungul radacinilor se numesc canale radiculare. Nervii si vasele sanguine patrund in dinte printr-o mica deschidere (gaura) numita apex situat la capatul canalului, de regula in varful radacinii. Tesuturile care inconjoara radacina poarta denumirea de parodontiu iar parodontiul situat la varful radacinii langa apex se numeste parodontiu apical.

Un tratament endodontic urmareste sa elimine tesutul inflamat sau infectat, sa curete si sa dezinfecteze toti peretii camerei pulpare si ai canalelor radiculare care au venit in contact cu tesutul bolnav si, in final, sa obtureze (sa umple) canalele radiculare cu materiale speciale astfel incat bacteriile sa nu mai aiba spatiu in care sa se dezvolte.

Scopul principal al acestui tratament este de a crea un mediu steril in interiorul dintelui astfel incat tesuturile inconjuratoare care au fost afectate sa se poate vindeca iar dintele sa poata fi folosit in continuare corespunzator.

service-5-img

Stomatologie Pentru Copii

Un zambet sanatos ar trebui sa inceapa din copilarie si sa dureze o viata!

Avem o echipa multidisciplinara, pentru a putea oferi oricarui copil acces la tratamente stomatologice.

service-6-img

Proteza Dentară Mobilă

Proteza dentară mobilă

Proteza dentară mobilă este cea mai folosită metodă de înlocuire a dinților lipsă. Se apelează la ea doar în situația în care pacientul nu mai poate beneficia de o proteză fixa, din cauza lipsei “legăturilor” de prindere a protezei fixe.

În primul rând, pacienții care urmează să suporte un astfel de tratament protetic, trebuie să se înarmeze cu multă rabdare pentru a trece de perioada de acomodare, care le-ar putea crea câteva probleme. Printre principalele lucruri de care trebuie sa se țină cont pentru o adaptare mai rapida la proteză, se numără:

1) Comunicarea cu medicul dentist

Primul secret în reducerea disconfortului cauzat de montarea protezei mobile constă în comunicarea eficientă cu medicul, încă din primul moment în care “faci cunoștință” cu aceasta. Este important să înveți corect pașii de inserție și dezinserție a protezei, pentru a reduce semnificativ din disconfort. Medicul iți va arăta pașii exacți pe care trebuie să-i urmezi, dar este important să iți lămurești toate confuziile cu privire la modul de montare a acesteia.

2) Alimentație adaptată

Alimentația joacă un rol esențial în reducerea disconfortului apărut în primele zile ale purtării protezei mobile. Pentru a nu pune presiune foarte mare pe gingii și a reduce simptomele deranjante, este indicat ca, timp de câteva zile după montarea ei, să se consume doar alimente moi și nelipicioase, care nu necesită prea mult efort de masticație.

3) Masticație adaptată

Taie alimentele în bucăti mici și mestecă-le foarte ușor. De asemenea, împarte și mestecă alimentele în mod egal pe ambele părți, întrucât în timpul masticației, se oune o presiune bilaterală pe proteze, care le oferă stabilitate.

4) Purtarea continuă a protezei

Chiar dacă scoaterea contantă a protezei este tentantă în primele ore după montare, din cauza disconfortului și a salivației excesive, medicii sfătuiesc pacienții ca în primele 24 de ore să o poarte continuu, întrucât acest efort îi ajută să se acomodeze mai repede cu dispozitivul protetic.

5) Exerciții de vorbire

Primele zile de purtare a protezei mobile ar putea crea ceva dificultăti de pronunție, însă nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Este normal să apară câteva dificultăti de vorbire, dar cu exercițiu intens și răbdare, acestea vor fi depășite în doar câteva zile. Specialiștii recomandă exersarea continuă a cuvintelor la care pacientul are probleme de pronunție, încă din prima zi de purtare a protezei.

service-7-img

Ortodonţia

Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru. Aparatele ortodontice sunt de mai multe tipuri (fixe sau mobile, vizibile sau invizibile) şi se recomandă de către ortodont pentru fiecare caz individualizat. Acestea acţionează pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor. Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. În funcţie de severitatea problemei, medicul dentist vă recomandă tipul de aparat corespunzător.

1. Aparatele dentare fixe

Actioneaza 24 de ore din 24, nu exista posibilitatea  de a fi indepartat de catre pacient, are rezultate spectaculoase la orice varsta. Aparatele dentare fixe sunt preferate atat de medicul ortodont cat si de pacienti, aparate ce rezolva numeroase probleme ortodontice (muscatura defectuoasa, dinti strambi etc). Aparatul dentar fix este compus din bracket-uri, butoni, arcuri, inele, sarme, ligaturi. Bracket-urile sunt placutele fixate pe dinti cu un adeziv special si pot fi confectionate din otel inoxidabil, safir, aur platinat.

1.1. Aparatul ortodontic metalic

Cel mai des intalnit dintre ele fiind si printre cele mai accesibile ca preț și printre cele mai eficiente din punct de vedere al rezultatelor. Dacă înainte nu aveai prea multe opțiuni în personalizarea lui acum se pot folosi elastice colorate pentru un design mai vesel. Puteți opta de asemenea pentru bracketi aurii sau argintii, cei aurii semănând foarte bine cu bijuteriile dentare. Bracketii necesita un elastic de forma literei “o” (cunoscut sub denumirea de ligatura elastica sau modul) pentru a putea mentine arcul (sarma de otel) in lacasul bracket-ului. In acelasi scop pot fi folosite si ligaturile din sarma, care permit o deplasare mai rapida si mai eficienta a dintilor. De asemenea exista bracketi metalici care nu mai necesita ligatura elastica sau cea de sarma in jurul lor pentru a putea mentine arcul, fiind autoligaturanti.

1.2. Aparatul ortodontic ceramic

Bracketii din ceramica se realizeaza din materiale compozite, sunt mai estetici decat cei metalici si nu se coloreaza. Adultii prefera bracketii de ceramica in detrimentul celor metalici pentru ca sunt la culoarea dintelui, si nu se ies atat de mult in evidenta precum cei metalici. Bracketii ceramici sunt confecționați dintr-un material transparent iar asta face ca aparatul să atragă cât mai putin atenția, fiind foarte puțin vizibil. Dar, atentie! Acestea se pot pata, ingalbeni de la fumat, cafea, ceai, bauturi colorate, condimente (curry). De aceea aceste alimente trebuiesc evitate. Eficiența și confortul pe perioada de tratament creste cu optarea pentru un aparat ceramic.

1.3. Aparat ortodontic lingual

Aparatul dentar lingual este lipit pe partea din spate a dintilor deci sunt invizibile chiar si cand zambiti larg. Bracket-urile in tehnica linguala sunt personificati pe fiecare dinte in parte, astfel fiecare aparat este creat unic. Aparatele invizibile, avand un design revolutionar, constituie un exceptional pas inainte in tratamentul ortodontic.Aparatele linguale sau invizibile se aplica pe suprafata interna a dintilor IIn plus, terapia linguala ofera avantajul psihologic semnificativ al urmaririi evolutiei tratamentului, pacientul putind observa schimbarile favorabile ce se petrec. In timpul tratamentului conventional, cu aparate dentare aplicate pe exteriorul dintilor, evolutia este ascunsa de catre brackets si arcul de sarma.

2. Aparat ortodontic mobil

Aparatul ortodontic mobil este realizat in urma unei amprente dentare, care se ia in cabinet, de catre un tehnician dentar in colaborare cu medicul specialist ortodont. Este realizat din: baza este realizata din doua parti de acrilat, legate intre ele de un ‘surub” si crosete. Este un aparat dentar care actioneaza in doua directii:

 1. Este singurul aparat dentar care poate influenta sub control dirijat cresterea maxilarului si a mandibulei, actioneaza asupra suturilor de crestere
 2. Corectarea pozitionarii dintilor pe arcada si mentinerea lor intr-o pozitie corecta

Este SINGURUL aparat dentar care poate influenta sub control dirijat cresterea maxilarului si a mandibulei pentru a obtine modificari ale structurii faciale

Sfaturi si recomandari privind igiena orala in timpul tratamentelor ortodontice cu aparate dentare.

Fără un standard ridicat al igienei pe parcursultratamentului tau ortodontic, dinţii şi gingiile pot suferi după doar câteva ore din cauza depunerii de placă şi/sau a resturilor alimentare.

Tocmai datorită faptului ca aparatul dentar este expus foarte ușor bacteriilor care vin din resturile alimentare, ori diferitele probleme ale gingiilor, face ca grija pentru igiena orala sa primeze in topul preocupărilor zilnice ale pacienților. In cazul nerespectarii igienei orale obligatorii, aparatul dentar poate să cauzeze sanatații orale prin acumularea de bacterii nocive.

Alimente de evitat!

► alimente de rontait: covrigi, batoane, caramele

► alimente crocante: floricele de porumb (popcorn), gheata, chips-uri

► alimente lipicioase: caramele, guma de mestecat (cea fara zahar este permisa)

► alimente tari: nuci, bomboane

► alimente din care trebuie sa musti: porumb fiert, mere, morcovi cruzi

Rontaitul obiectelor tari (de exemplu pixuri, creioane, unghii) poate deteriora aparatul. Aparatul deteriorat va prelungi durata tratamentului.

Principalele obligatii care le revin pacientilor sunt:

- pastrarea unei legaturi foarte stranse cu medicul ortodont pentru adresarea cat mai multor intrebari, după caz și neclaritați cu privire la modul de ingrijire a aparatului dentar.

- Respectarea sanatatii orale printr-un periaj corect ce cel puțin patru ori intr-o zi, după mesele principale sau gustari, cu acceptul pus pe intervalele dintre bracketi și gingii.

- A nu se folosi periute de dinți cu peri duri și se poate opta pentru periuțele de dinți electrice.

– Nu trebuie să lipsească ata dentară iar folosirea ei cu strictete văapot aduce multe beneficii pentru sanatate în stransa legatura cu folosirea apei de gura care previne aparitia cariilor.

Aveți Întrebări?

Pentru a trimite un mesaj, a cere informatii sau a programa o rezervare

LOCATIE

Str. Nikolai Zelinski 15/4,
MD-2001 Chișinău

ORE DE LUCRU

Luni-Vineri: 08:30-19:00
Sambata, Duminica: Inchis

INFO CONTACT

contact.imperialdent@gmail.com
Telefon: +373 22 260 325

Call Now Button
FACEBOOK LIVE
Loading...